Na 3 jaar kon er op 3 oktober eindelijk weer een KHN bestuurdersdag plaatsvinden met bestuurders uit regio Noord Holland. Na succesvolle edities naar onder andere de versmarkt in Rungis bij Parijs en de kerstmarkt in Düsseldorf werd ditmaal gekozen voor het bourgondische en gezellige Den Bosch.

Met een groep van 20 bestuurders werd een aantal mooie bedrijven bezocht en vertelden de ondernemers inspirerende verhalen over hun bedrijf, het concept, de kansen en uitdagingen.

We begonnen 's ochtends bij Grandcafe en Boutiquehotel De KASerne, waar eigenaar Jan Witmer bevlogen vertelde over zijn bedrijf. De naam verwijst naar de unieke locatie op het terrein van de voormalige kazerne en de kas, waar regelmatig feesten, vergaderingen en andere bijeenkomsten worden georganiseerd.

Vervolgens liepen we naar het pas geopende hotel The Den, een stijlvol, modern hotel met 160 kamers en een schitterende rooftopbar en restaurant welke binnenkort open gaan. De inrichting is gebaseerd op het waterstelsel van Den Bosch, wat je terugziet in de gekozen kleuren en vormen.

Na een korte wandeling via de Paleisbrug belandden we bij Jan Kollenburg in het oude centrum bij Bar le Duc. Een cafe dat op deze dag 43 jaar geleden gestart werd door vader en moeder Kollenburg als besloten club en later sleutelbar le Duc, waarbij vaste gasten de sleutel hadden van het cafe (!). In 1999 werd de eigen brouwerij geopend, deze produceert 30.000 liter bier per jaar en meer dan 25 verschillende soorten. Inmiddels is er ook een bistro in het zaaltje boven bijgekomen en is het naastgelegen cafe aangekocht wat eind van de week open gaat.

Dan iets heel anders, in hèt horecastraatje van Den Bosch, de Korte Putstraat, bevindt zich flexitarisch restaurant Noemme, met 70% vegan gerechten op de kaart. Karlijn van Oss nam uitgebreid te tijd om te vertellen over haar achtergrond en de ontwikkelingen van het restaurant. We proefden hier een heerlijke carpaccio van watermeloen met feta. In juni werd het tegenovergelegen Aziatisch restaurant gekocht en omgedoopt tot Haar naam is Lola, waar ze alles net als bij Noemme een beetje anders doen. Met crowdfunding werd in 44 minuten 4 ton bij elkaar verzameld door 396 mensen.

De tour werd beëindigd met een diner bij Bernard Kuenen in het eerste Grand-Cafe van Den Bosch Silva Ducis aan de voet van de Sint-Jans kathedraal. Bernard is tevens voorzitter van KHN Den Bosch en vertelde over het reilen en zeilen binnen de afdeling.

Na een zeer geslaagde en gastvrije tour ging de bus 's avonds weer richting Noord-Holland waar iedereen met nieuwe inspiratie weer op zijn opstapplek werd afgezet.

Via deze link vind je, achter de inlog, de foto’s van deze inspiratietour.