KHN heeft de informateur een brief gestuurd met onze concrete ideeën voor een corona herstelplan. De drie belangrijkste bouwstenen: schuldenfonds, investeringsfonds en lastenverlichting.

KHN strijdt iedere dag voor een zo spoedige mogelijke heropening van de horeca. Totdat onze branche weer volledig open is, blijven we knokken voor meer en betere steunmaatregelen. Dit doen wij in lobby met bewindspersonen en Tweede Kamerleden, maar ook door een procedure tegen de Staat te voeren.

Bouwstenen voor herstel horeca

Tegelijkertijd kijken we natuurlijk ook verder dan alleen het ‘hier en nu’. Want als er straks weer wat kan en mag in de horeca dan weten we zeker dat vrijwel alle ondernemers met een aanzienlijke schuldenberg achter blijven. Als we niet uitkijken vallen er dan alsnog grote klappen. Dit willen we uiteraard voorkomen. Er wordt op verschillende plekken gesproken over een ‘corona herstelplan’. Echter, we zien nog weinig concreets. KHN heeft daarom een brief gestuurd aan de informateur met concrete ideeën die belangrijk zijn voor het herstel van onze branche. Zowel voor de korte termijn als de middellange termijn. De belangrijkste bouwstenen zijn wat ons betreft: schuldenfonds, investeringsfonds en lastenverlichting.

Kabinet aan zet

Deze brief sturen we niet alleen aan de informateur. Die delen we, om te beginnen met jullie, maar vervolgens ook met ministeries, Tweede Kamerleden en belangrijke stakeholders. Niet alleen horecaondernemers moeten straks klaar staan voor een warm onthaal van gasten en medewerkers. Het kabinet is ook aan zet en moet zorgen voor een plan om ondernemers financieel te ondersteunen de coronacrisis te boven te komen.

Download brief

Benieuwd naar de inhoud van onze brief? Je kunt de brief aan de informateur hier downloaden.

Wordt vervolgd. We houden jullie op de hoogte.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens