Gasten kiezen steeds vaker voor drankjes met minder of geen alcohol, maar ook voor weinig calorieën en suikers. Zeker in deze zomer met twee hittegolven, en het seizoen is nog niet voorbij! Het wordt steeds makkelijker om op deze wens in te spelen, want zowel nieuwe als bestaande leveranciers hebben inmiddels een divers aanbod met verantwoorde drankjes. Maar hoe zorg je met deze warme en drukke dagen voor een goede omzet en een menukaart gevuld met duurzame, lekkere én gezonde drankjes? Wij delen onze smaakwater tips!

Kraanwater

Water is voor steeds meer horecabedrijven een vast onderdeel op de kaart. En al jarenlang speelt de discussie of je kraanwater wel of niet gratis moet aanbieden. Het is immers niet gratis, maar tegelijkertijd kun je het wel aanbieden als een stukje service. Zereau Drinks is zo’n leverancier die een middenweg heeft gevonden. Met hun verschillende watertapsystemen kun je voor een redelijke vergoeding ‘kraanwater’ aanbieden en draag je ook nog eens bij aan het verminderen van plastic.

Smaakwater

Smaakwater

Een ander goed alternatief is het aanbieden van water met een smaakje. Het is eenvoudig zelf te maken, laag in productiekosten en je kunt verschillende variaties aanbieden als ‘smaak van de dag’. En kijk eens naar het gebruiken van streek- en seizoensproducten. Gebruik bijvoorbeeld populaire natuurlijke aroma’s, zoals munt, komkommer en citroen. Of ga voor een stoerdere combinatie met aardbei en basilicum. Combineer met verschillende producten, smaken en kleuren want alle combinaties zijn mogelijk!

Tropische verrassing

Wil je juist een keer iets anders aanbieden dan (een variant op) water? Ga dan voor een tropische verrassing. Cocktails én mocktails blijven zeer gewild, zeker in een warme zomer. Maar wist je dat je daar een leuke variatie met water op kunt maken? Breid je menukaart uit met watercocktails. If you like pina colada, maak dan een water cocktail met kokos, ananas en limoen. En wat denk je van de appel nojito; een frisse appel mojito variant met appelsap en bruisend water. Voor (bijna) iedere cocktail is er een lekkere water variant.

Kleine extra’s

Ben je toch nog op zoek naar dat kleine extraatje op of in het waterglas? Ga dan voor een van deze simpele tips:

Extra garnering waterglas

Tip 1: Gebruik fruitige ijsklontjes. Maak de ijsblokjes speciaal door in de vorm bijvoorbeeld een blaadje munt te doen of een stukje appel. Schenk het water hierover en vries het in. Zo heb je een makkelijke frisse toevoeging aan jouw glas.

Tip 2: Het suikerrandje. Zeker voor de allerkleinste gasten is dit een leuke toevoeging. Op deze manier heb je altijd een feestje op je glas en het is ook nog eens lekker! Jammie.

Tip 3: Garneren, garneren, garneren. Een simpel glas water leuk je eenvoudig op met een garnering. Zo heb je geen overheersende fruitsmaak in je drinken, maar wel een kleurrijke decoratie. Het geeft net dat extra beetje smaak en beleving aan het drankje. En garnering is leuk bij een mocktail of cocktail.

Door een paar kleine aanpassingen of toevoegingen op jouw menukaart stimuleer je je gast om meer water te drinken, draag je bij aan het milieu en realiseer je op een eenvoudige manier extra omzet. Een ideale dorstlesser. Proost!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens