Het college van Burgemeester en Wethouders van gemeente Berg en Dal stelt aan de gemeenteraad voor om de toeristenbelasting per 1 januari te verdubbelen. Dit blijkt uit de nieuwe gemeentebegroting. De gemeenteraad vergadert hier over op 7 november aanstaande.

Vooruitlopend op de vergadering heeft KHN Werkgroep Berg en Dal een kritische brief naar alle raadsleden gestuurd over dit voorstel. Hoewel de horeca niet per se tegen verhoging van de toeristenbelasting is, dient deze belasting voor investeringen in de sector. In het voorstel gebeurt dat niet. Dit betekent dat toeristen en horecabedrijven onevenredig veel moeten gaan meebetalen aan de algemene middelen van de gemeente. Dat is oneerlijk.

Ook is de werkgroep kritisch over de timing. Zonder enig overleg is het voorstel tot stand gekomen. Veel ondernemers hebben al afspraken gemaakt met hun klanten voor het komende jaar. De verhoging van de toeristenbelasting kan voor komend jaar dus niet verrekend worden in de tarieven. Ondernemers moeten het dus uit eigen zak betalen.

De werkgroep roept de gemeenteraad dus op om niet in te stemmen met deze verhoging per 1 januari aanstaande.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens