Afgelopen maandag was het na meer dan drie jaar weer de hoogste tijd om een dagje op reis te gaan en inspiratie op te doen in het land. Deze keer ging de horeca inspiratietour van KHN Zwolle & regio (Dalfsen en Staphorst) naar Den Haag, Leidschendam en Scheveningen. Om 9:00 uur stond de koffie klaar bij Las Rosas in Zwolle om vervolgens stipt om 9:15 uur te vertrekken.

In Den Haag werden wij hartelijk ontvangen bij twee splinternieuwe Haagse hotels, Moxy en Residence Inn. Deze hotels zitten in hetzelfde gebouw en zijn met elkaar verbonden. Residence Inn heeft 127 studio’s en appartementen voor langere verblijven met een volledig ingerichte keuken. Moxy beschikt over 185 hotelkamers en heeft een lounge met 140 zitplaatsen voor borrels of andere soorten events. Een concept gericht op de jonge hotelgast. Het was interessant om te zien dat twee totaal verschillende concepten met elkaar verweven zijn.

Na een rondleiding ging de tour verder naar Bleyenberg. Bleyenberg is gelegen in het hart van Den Haag en is een hotspot voor werk, inspiratie & fun. Er zijn 5 verdiepingen met een restaurant, meeting & event spaces, de eerste Haagse rooftop bar & 7 private karaoke booths. Bleyenberg is gevestigd in het oude Kwantumpand wat jaren heeft leeg gestaan. Bedrijfsleider John Bleyenberg is de man die van de Kwantum een begrip maakte. Zijn naam en signatuur vind je in het hele concept terug. Erg bijzonder en mooi om te zien.

Na de lunch en een flinke karaoke sessie was het tijd om de bus te pakken en rond te kijken in de Westfield Mall of the Netherlands. Een enorme mall met meer dan 280 plekken om te shoppen, eten, drinken, chillen en je eindeloos te vermaken en heel veel verschillende horecaconcepten te bekijken.

De dag werd afgesloten in de haven van Scheveningen bij Encore by Simonis. Een echt familiebedrijf met liefde voor vis. Generatie op generatie, de vierde inmiddels. Wat eind 19e eeuw begonnen is als een palingrokerij is uitgegroeid tot meerdere vis(speciaal)zaken en restaurants. Bij Encore konden we genieten van een 5-gangen walkingdinner en een praatje van de familie Simonis zelf. Een (inspiratie)volle en gezellige dag. Ontzettend leuk om met zo een mooie groep horecaondernemers op pad te gaan!