Afgelopen week is de No Waste Challenge 020, van start gegaan. 14 Amsterdamse horecaondernemers gaan in kaart brengen hoeveel voedsel ze verspillen en proberen dit te verminderen. De komende maanden werken zij samen met Orbisk, Wastewatchers en InstockMarket aan een duurzamer bedrijf.

Impact in de horecabranche
De Amsterdamse hospitality sector kan met meer dan 500 hotels, waar iedere dag meer dan 50.000 gasten ontbijten, lunchen en dineren, een enorme invloed hebben op de duurzaamheid en toekomstbestendigheid van de stad. Daarnaast bespaart een gemiddeld hotel volgens de data van Orbisk jaarlijks gemiddeld €55.000,- door minder voedsel te verspillen. Het verminderen van voedselverspilling is dé kans voor horecaondermers om zowel geld te besparen als een bijdrage te leveren aan het klimaat en de leefomgeving.

Vliegende start met de kick-off
Tijdens de kick-off maakten alle deelnemende horecaorganisaties met elkaar, werden ze geïnspireerd en geïnformeerd over de ins en outs van het project. Er werd gesproken over de uitdagingen van hotels om verspilling tegen te gaan: “het ontbijtbuffet moet ook voor de laatkomer aantrekkelijk zijn.” Maar er werden ook meteen al slimme tips gedeeld: “gebruik steeds kleinere serveerschalen en biedt gasten aan gerechten bij te maken, wanneer een schaal leeg is.”

De No Waste Challenge 020 is een samenwerking van de gemeente Amsterdam, Stichting Samen Tegen Voedselverspilling, Koninklijke Horeca Nederland en The Green Hotel Club. De deelnemers kunnen gebruik maken van één van de interventies die worden aangeboden en (deels) gesubsidieerd worden door de gemeente Amsterdam. De gemeten resultaten worden gedeeld en in samenwerking met Wageningen University & Research verwerkt tot een Amsterdams sectorgemiddelde.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens