Wil jij ook dat inwoners en bezoekers in de gemeente Hardenberg veilig uit kunnen gaan en de zogenaamde raddraaiers geweerd worden? Met de Collectieve Horecaontzegging kunnen horecaondernemers binnen een bepaald uitgaansgebied notoire overlastgevers uit hun zaak weren.

Iemand die geweld, overlast, diefstal of een ander delict in of op het terras van een uitgaansgelegenheid pleegt, krijgt een ontzegging voor alle aangesloten horecagelegenheden. Als een persoon met een ontzegging toch een zaak binnengaat, is er sprake van huisvredebreuk.

Wat is een CHO?

De Collectieve Horecaontzegging (CHO) is een instrument waarbij lokale horecaondernemers, de gemeente en politie samenwerken aan een veilige uitgaansomgeving. Ondernemers die meedoen aan een CHO spreken af dat wanneer een gast zich zodanig misdraagt in een bedrijf dat hem/haar een ontzegging voor een bepaalde tijd wordt opgelegd, die ontzegging ook geldt voor alle andere horecabedrijven die meedoen.

Het doel van het instellen van een CHO is om in de aangesloten horecabedrijven (inclusief de daarbij behorende erven/terrassen):

  • De veiligheid van horecaondernemers, hun medewerkers en hun gasten te vergroten.
  • Overlast gevend gedrag te reduceren.
  • Criminaliteit te voorkomen en tegen te gaan.

Voor een CHO zijn, naast horecaondernemers, ook politie en gemeente partners. Voor het opleggen en handhaven van de CHO moeten horeca en politie persoonsgegevens met elkaar uitwisselen. Ook ondersteunt de politie bij het opleggen van de CHO aan een overlastgever en het opstellen van het proces verbaal. De gemeente faciliteert deze samenwerking.

Sluit je aan bij de CHO van KHN Hardenberg in de gemeente Hardenberg

Tijdens de informatiebijeenkomst ‘Veilig Uitgaan’ in de gemeente Hardenberg op woensdagavond 10 april in de Baron in Dedemsvaart gaan de burgemeester, politie en de voorzitter van KHN Hardenberg, Berrie Lammers, het convenant Veilig Uitgaan tekenen. Aansluitend op dit convenant kunnen de aanwezige horecaondernemers (die dit nog niet gedaan hebben) het deelnameformulier voor de CHO tekenen. Ook wordt er door de regiomanager van KHN uitleg gegeven over de CHO en is er voldoende ruimte voor vragen en/of opmerkingen.

Wat moet je doen?

Vanzelfsprekend hopen we dat jij -als horecaondernemer in de gemeente Hardenberg- Veilig Uitgaan in de gemeente Hardenberg een warm hart toedraagt en op woensdag 10 april om 19.30 uur aanwezig bent in de Baron.

Mocht je hier onverhoopt niet bij kunnen zijn, dan vragen wij jou het digitale aanmeldformulier in te vullen en deze door te sturen naar de adviseur openbare orde, veiligheid en crisisbeheersing, Arnoud Pullen via arnoud.pullen@hardenberg.nl. Hiermee ga je akkoord met het naleven van de CHO en het op veilige wijze delen van de persoonsgegevens van overlastgevers.

De gemeente Hardenberg verzamelt alle aanmeldformulieren en stuurt deze aan de Autoriteit Persoonsgegevens voor de vergunningsaanvraag. Na goedkeuring van de AP ontvangen alle deelnemende ondernemers een deursticker. Met deze sticker laat je zichtbaar zien dat je deelneemt aan de CHO.

Meer informatie

Voor meer informatie en ondersteuning kunt je terecht bij de regiomanager van KHN, Joëlle Roesink via j.roesink@khn.nl / 06 51 15 75 22 of adviseur openbare orde, veiligheid en crisisbeheersing van de gemeente Hardenberg, Arnoud Pullen via arnoud.pullen@hardenberg.nl.

Let op: ook wanneer jij geen lid bent van KHN kun jij aansluiten en ben je van harte welkom op de informatiebijeenkomst ‘Veilig Uitgaan’ op woensdagavond 10 april om 19.30 uur in de Baron in Dedemsvaart.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens