Op 22 januari organiseren de horecaopleidingen een dag voor de leermeesters. Deze dag staat in het teken van begeleiding en omgang met jongeren.

Beste leermeester, begeleider van onze studenten, ondernemer,

Je bent vanaf 09.30 uur van harte welkom in de Wubazaal, om 10.00 uur starten we het programma met een welkomstwoord. Vanaf 12.15 uur staat er een lunch klaar in het nieuwe praktijklokaal, praktijkrestaurant Wijzer.

Na de lunch start het middagprogramma. Er worden diverse workshops gegeven. Je kunt bij de inloop tussen 09.30 en 10.00 uur kiezen welke workshop je wilt bezoeken. Voor een aantal workshops is een maximum aantal plaatsen beschikbaar. Onderstaand een overzicht van de aangeboden workshops:

1. Workshop Gertjan Kiers: “Alles over vlees”
Gertjan Kiers is een geboren slager met een zeer brede kennis, die trots is op zijn ambacht en dit met verve uitdraagt. Naast zijn taak als bedrijfsleider bij horecaslagerij Fontijn Vlees en Vleeswaren en het geven van demonstraties en workshops is Gertjan, binnen zijn vakgebied, dan ook op diverse andere manieren actief. Zo is hij sinds enkele jaren als gastdocent verbonden aan de Cas Spijkers Academie.

2. Workshop Marc van der Meer: “relatie tussen onderwijsbeleid, arbeidsmarkt, onderwijspraktijk”
Marc van der Meer is bijzonder hoogleraar Onderwijsarbeidsmarkt in Tilburg & onafhankelijk wetenschappelijk adviseur MBO-sector.

3. Workshop S-BB: “fysieke en sociale veiligheid in het leerbedrijf”
Een veilige leeromgeving is een belangrijke voorwaarde om te kunnen leren in de praktijk van het beroep. Het leerbedrijf moet deze veilige leeromgeving bieden voor de student. Het gaat daarbij zowel om de fysieke als sociale veiligheid.

4. Workshop Sabine Dujardin: “met oog voor detail; het belang van gastvrijheid
Sabine Dujardin is gastvrijheidstrainer @gastvrijenjij.

Gastvrijheid is het overtreffen van verwachtingen. Uit onderzoek blijkt dat tevredenheid niet direct leidt tot loyaliteit. Je zult dus meer moeten doen dan de gast verwacht. Tevredenheid is onvoldoende. Het streven naar een zeer tevreden (9+)-beleving zal meer rendement opleveren.

5. Paul Bekhuis: “het optimaliseren van pedagogische vaardigheden
Paul Bekhuis onderzoekt en bespreekt de dialoog tussen studenten en leermeesters.

6. Etienne van Doorn: “waar reflectie goed voor is”
Reflectie staat centraal in de dialoog met studenten. Hoe organiseren we reflectie en wanneer is het effectief?

Aanmelden
We zien je aanmelding graag tegemoet! Aanmelden kan via het volgende mailadres: secretariaatdg@rocvantwente.nl.

Wij stellen jouw aanwezigheid zeer op prijs!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens