Tijdens de Gelderse bestuurdersdag op 19 juni werd voorzitter van KHN Oost Gelre - de heer Tonnie Peters - gefeliciteerd door ons landelijk bestuurslid Merijn Jansma en onze gelderse voorzitter Sander Wind.

KHN is zeer trots op deze bestuurder die zich al zoveel jaren inzet voor het belang van de horeca in zijn gemeente. De koninklijke onderscheiding die hij eind april via burgemeester Annette Bronsvoort ontving vinden wij dan ook meer dan terecht.

In 1980 is de heer Peters medeoprichter van de Stichting Paaspop. Hij was 30 jaar lang bestuurslid in verschillende functies, zoals penningmeester en voorzitter. Drijvende kracht achter het aanvragen van vergunningen en divers horecawerk. Altijd in samenwerking met plaatselijke ondernemers en verenigingen. Via de commissie buurtbus Zieuwent heeft hij zich ingespannen dat de kerkdorpen aangesloten bleven op het treinstation en de busstations. Vanaf 2000 is de heer Peters al voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland Oost Gelre. Samen met ruim 50 horecazaken wordt samengewerkt bij evenementen en om een standpunt in te nemen richting overheid. Vanaf 2009 is hij een groot animator bij het opzetten van de concerten als de Matthäus Passion, de Messiah en de Boerenerfconcerten. En al 10 jaar is hij betrokken als schuldhulpmaatje om mensen te helpen met het oplossen of het voorkomen van financiële problemen.