Na 2 jaar mochten we weer. Hopelijk heeft iedereen een leuke, gezellige maar zakelijk gezien ook een goede 4Daagse gehad dit jaar. We hebben de laatste maanden regelmatig contact gehad met het ACBN om verschillende onderwerpen te bespreken rondom de 4Daagse.

Die punten halen wij -het bestuur van KHN Groot-Nijmegen- uit onze eigen inzichten en ervaringen en uit die van jullie. Na de vakantie willen we met ACBN evalueren over de plussen en minnen. Daarvoor hebben wij jullie mening nodig.

Enquête

Iedereen die gewerkt heeft met de circulaire beker heeft een mail van het ACBN gekregen met de vraag of je de enquête wilt invullen. In die enquête misten wij een aantal vragen. Daarom hebben wij een kleine enquête gemaakt met open vragen om een goed beeld te krijgen hoe jullie de 4Daagse ervaren hebben. Zouden jullie onderstaande vragen kunnen beantwoorden en dit mailen naar grootnijmegen@khn.nl?

Algemeen

 1. Alles wordt duurder en zo ook de kosten rondom de 4Daagse. Heeft de vierdaagse je toch iets opgeleverd?
 2. Mocht je dicht zijn geweest tijdens de 4Daagse, wat is daarvoor je beweegreden geweest?

Hoe ging het met de bekers?

 1. Heeft het systeem -wat uitgedacht is door ACBN- goed gewerkt of moet/kan het anders? Indien je vindt dat het anders kan, geef ook aan hoe dan.
 2. Was er op jouw plein/terras echt duidelijk veel minder afval?
 3. Wat waren de meningen van de bezoekers/gasten over de bijdrage van 50 cent voor de 1ste beker?
 4. Is er wat jou betreft draagvlak voor een statiegeld beker systeem en hoe zou dit geïmplementeerd kunnen worden?

Gekoelde alcoholverkoop supermarkten

Dit is al jaren een doorn in het oog van elke horecaondernemer en zeker ook van het bestuur. Wij hebben vele malen contact hierover gehad met de gemeente. De huidige wetgeving staat toe 1 dag gekoelde dranken verkoop te verbieden. De 4daagse duurt natuurlijk langer.

 1. Vind jij dat dat dit verbod tijdens de 4Daagsefeesten voor 1 dag afgegeven moet worden?
 2. Er zijn tijdens de voorbesprekingen 3 scenario’s voorbij gekomen om dit aan te pakken:
  1. verbod op verkoop gekoeld dranken.
  2. 1 blikje p/p mee.
  3. supermarkten mee laten betalen zodat precario horeca naar beneden kan.

Waar kun jij je in vinden?

 1. Ben je het eens met de volgende stelling; Er moet een landelijk lobby gestart worden om gekoelde alcoholische dranken bij supermarkten te verkopen.

Tot slot een vraag vanuit de kermis ondernemers en de Retail. Zou je voor zijn om de 4Daagse feesten te verlengen en zo ja t/m zaterdag of het hele weekend.

Alvast ontzettend bedankt!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens