Sinds 1 juli 2023 geldt een nieuwe wet voor wegwerpplastic. Deze heet officieel Single Use Plastic-richtlijn. Wij zeggen: de SUP-richtlijn. Hierdoor verandert er veel voor evenementen.

Een aantal Achterhoekse evenementenorganisaties heeft ons gevraagd onderstaand bericht met jou als KHN lid te delen.

De nieuwe regels zijn in 2023 al ingevoerd voor consumptie voor afhalen en bezorgen. Vanaf 1 januari 2024 is ook een nieuwe wet voor consumptie op locatie. Dit geldt onder andere voor evenementen. De SUP-richtlijn is verplicht om in te passen in een evenement.

Digitale presentatie over het toepassen van de richtlijn

Om jullie, evenementorganisaties en horeca, te helpen een juiste keuze te maken bij de invoering van deze SUP-richtlijn kun je een digitale presentatie bijwonen op maandag 18 december, om 20.00 uur via YouTube. Een aantal Achterhoekse evenementorganisaties werken samen met de organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse om de ervaringen te delen. Hiermee kun je zelf keuzes maken over welk systeem je kunt invoeren bij jouw evenement.

Ervaringsdeskundigen aan het woord

Tijdens de digitale presentatie vertellen organisatoren van Nijmeegse Vierdaagse, Festunique, Over de Top, Reurpop en de Zwarte Cross hoe zij het afgelopen jaar op verschillende manieren aan de slag zijn gegaan met recycling van bekers. Ze zijn tegen allerlei problemen aangelopen. Je hoort hier hoe zij met deze problemen zijn omgegaan en een oplossing hebben gezocht.

Elke situatie vraagt maatwerk

Belangrijk om vooraf te weten: de sprekers kunnen geen eenduidige aanpak opleveren. Die is er namelijk niet, zeggen zij. Voor elke situatie is maatwerk nodig. Tijdens de digitale presentatie leer je vooral wat SUP-wetgeving is en wat het inhoudt.

Sluit je aan?

Om deel te nemen aan de presentatie kun je maandag 18 december om 20.00 uur de onderstaande link gebruiken. Aanmelden van te voren is niet nodig. Via de chat kun je eventueel vragen stellen die tijdens de presentatie worden besproken of waar op een later moment op terug gekomen wordt.

Klik hier om deel te nemen aan de presentatie.

Tot de 18e december!

SUP-richtlijn