Hoe kun je als horecaondernemer een doorstart maken met een failliet restaurant? Dit is het onderwerp van een speciale masterclass van Robbert Peek.

Robbert Peek is insolventiespecialist en ervaren in het aan- en verkopen van noodlijdende bedrijven. Ook is hij oprichter van het platform Doorstart.nl. Hij maakt zelf een doorstart met een failliet restaurant in 2020.

Peek geeft al langer cursussen over insolventie en het doorstarten van een failliet bedrijf voor een accountantsorganisatie. Hij maakte hier een ééndaagse masterclass van die hij geeft aan accountants en medewerkers van bijzonder beheer van banken.

‘Gezien mijn eigen ervaring met het doorstarten van een restaurant heb ik de belangrijkste punten nu samengevat in een nieuwe masterclass voor horecaondernemers. Het wordt een spannende winter voor veel horecaondernemers. Denk aan het terugbetalen van coronasteun, betalen van uitgestelde belastingen vanaf 1 oktober, fors stijgende energie- en inkoopkosten, personeelstekorten en verminderde koopkracht bij het publiek. Dit samen zal voor een groep ondernemers te veel worden, waarop mogelijk faillissement volgt. De masterclass is bedoeld om juist deze zaken te kunnen doorstarten.’

De masterclass is bedoeld voor horecaondernemers, restauranteigenaren en horecaketens die willen uitbreiden.

Curator en goodwill

Tijdens de masterclass worden zaken behandeld als omgang met de curator, het huurcontract, brouwerijverplichtingen, taxatie van de inventaris, overname van personeel, biedingen en hoe het zit met goodwill bij een faillissement. Daarnaast worden de meest voorkomende valkuilen besproken en wordt veel bruikbaar advies gegeven.

De masterclass heeft een praktische insteek met veel praktijkvoorbeelden. Na het volgen zullen de deelnemers in staat zijn om een goede inschatting van een failliet restaurant te maken en om een juiste bieding te formuleren voor een doorstart, inclusief risico-inventarisatie.

Wanneer: 24 oktober 2022
Tijd: 13:00 uur tot 18:00 uur
Waar: Amsterdam REM, Haparandadam 45, 1013 AK Amsterdam

Kosten: KHN-leden 320.- euro (niet-leden 395.- euro)

Aanmelden kan via: www.eventbrite.nl/e/412941458017/?discount=KHN2022

Meer informatie over Robbert Peek is te vinden op: www.robbertpeek.nl


Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens