De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken, meldde recent dat ze deze zomer een toename van identiteitsfraude tijdens het uitgaan verwachten. Daarom moet de Haagse horecamedewerkers valse identiteitskaarten makkelijker herkennen en daarin getraind worden.

Jongeren blijken de kaart van een oudere broer of zus te lenen, knutselen zelf een fake-id in elkaar of regelen er één voor een paar tientjes. De Haagse horeca mag hiervan niet de dupe worden en door identiteitsfraude het risico lopen op hoge boetes wanneer ze alcohol schenken aan minderjarige jongeren.

KHN Den Haag pleit er (net als de haagse VVD fracite voor) om te kijken naar de mogelijkheden om horecamedewerkers instructies te geven en te wijzen op kenmerken waarmee valse ID-kaarten snel herkend kunnen worden. Wij denken hierbij aan een korte praktische hand-out dan wel korte trainingsmodule. Ook vindt KHN Den Haag dat voor jongeren zelf duidelijk moet zijn wat de gevolgen kunnen zijn van deze vorm van fraude. Als de politie deze jongeren betrapt, riskeren zij zelf ook boetes, Halt- en taakstraffen. Dat maakt het voor hen erg lastig om later een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens