Woensdagmorgen 7 april heeft een gesprek plaatsgevonden tussen het bestuur van KHN Waterland, nieuwe burgemeester Marianne van Weelde en wethouder Marieke van Dijk. Het gesprek is op prettige en betrokken wijze verlopen.

Naast een warme kennismaking is de aandacht in het gesprek vooral uitgegaan naar de heropening van de terrassen en horeca en naar activiteiten die eventueel wel georganiseerd kunnen worden en daarbij passen binnen de huidige coronaregels.

Wat zijn de mogelijkheden binnen de coronaregels?

Een combinatie van wandel- of fietsroutes met cultuurbezoek en/of bezichtiging en een take-away hapje en drankje zullen ongeveer de richting zijn waarin we moeten denken. Daarbij is afgesproken dat KHN Waterland hierover net gaat ophalen bij de horecaondernemers.

Wij vragen jullie daarom je concepten voor genoemde activiteiten aan te leveren, met een beschrijving van de activiteit en een onderbouwing hoe de coronaregels kunnen worden geborgd. Het liefst ontvangen we voorstellen die met meerdere partijen tezamen zijn opgesteld. De voorstellen zullen besproken worden en er wordt geprobeerd draagvlak bij de gemeente te krijgen voor de uitvoering.

Over twee weken vindt een volgend gesprek plaats waarbij de draad opgepakt wordt met voorstellen en ideeën die vanuit de ondernemers aangeleverd zijn.

Je kunt je voorstel voor maandag 19 april indienen bij waterland@khn.nl. Na het volgend overleg zal er z.s.m. contact met je worden opgenomen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens