KHN vindt dat er meer mogelijkheden zijn voor de horeca dan alleen maar de knoppen ‘sluitingstijden’, ‘groepsgrootte’ en ‘dicht/open’ van alle eet- en drinkgelegenheden, zoals het nu in de routekaart van de overheid staat. Op deze kaart worden alle eet- en drinkgelegenheden over één kam geschoren en mag er in clubs en discotheken helemaal niets. Het uitgangspunt van KHN is: kijk naar de ‘activiteiten’ van een bedrijf en de ‘maatregelen’ die er in een bedrijf worden genomen om verspreiding van het virus te voorkomen. En die combinatie, samen met de fase waar we volgens de routekaart van het kabinet in zitten, moet leiden tot een bedrijfsindividueel coronamaatregelenpakket.

Idealiter in te voeren via een aparte app waarbij de app de coronamaatregelen als uitkomst geeft. Kortom, een veel fijnmaziger benadering moet er voor zorgen dat er meer kan in de horeca zonder dat dit ten koste gaat van de volksgezondheid. Onze lobby heeft er mede toe geleid dat er FieldLabs komen om een aantal maatregelen in het echt te gaan testen (zie bericht hierboven). Maar met die zelfde insteek zijn we ook permanent in gesprek met ministeries om te kijken wat er zo snel mogelijk wel kan. Het OMT heeft bijvoorbeeld al eerder geadviseerd dat gekeken zou moeten worden of restaurants onder bepaalde voorwaarden niet wat eerder open kunnen. Maar waarom alleen restaurants? En welke voorwaarden zijn dat dan? Want het moet ook wel nog steeds mogelijk blijven om enigszins normaal een bedrijf te kunnen runnen. Als je de mediaberichten leest dan is er al enige beweging, maar het is simpelweg nog veel te vroeg om daar iets over te zeggen of over op vooruit te lopen.

Wij blijven strijden en doen ons stinkende best op basis van deze uitgangspunten. Zodra we iets concreets kunnen melden dan hoor je van ons.

Lees ook

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens