Maandag 1 juni werden onze geliefde horecazaken geopend en de gasten stroomden weer binnen. Het was gezellig druk op de Rotterdamse terrassen en de stad kwam weer tot leven. Hoewel het voor veel ondernemers, medewerkers en de gasten even wennen was, verliep de dag erg soepel.

Door een intensieve lobby hebben we als KHN Rotterdam veel resultaten bereikt. Zo hebben we stevig ingezet op het vergroten van de terrassen en hebben we gestreden voor een eerlijke verdeling van de buitenruimte. Tevens komt er een uitbreiding op de vlonderterrassen. Ondernemers kunnen extra vlonders aanvragen waarvoor geen leges hoeft te worden betaald. De gemeente stelt ook gratis duurzame vlonders ter beschikking die ook nog eens gratis worden geleverd. Aanvragen kan via ondernemen010.

We willen benadrukken dat het belangrijk is dat je je aan regels houdt. Alleen als wij dat massaal doen, kunnen wij met zijn allen open blijven.

Er heerst bij een aantal ondernemers nog onduidelijkheid over de toezicht en handhaving op de horeca. In de brief van de burgemeester lees je hoe het handhavingskader in Rotterdam werkt. Lees dit goed door zodat jouw onderneming open kan blijven.

Er is nog meer gelobbyd (en met succes!). Ondernemingen en instellingen betalen precariobelasting voor het gebruik van terrassen. Dit wordt kwijtgescholden voor de tijd dat de terrassen niet gebruikt konden worden. Het tarief daarvoor is dus nul. Hetzelfde geldt voor het bedrijfsreinigingsrecht. Ook hiervoor heb je geen facturen ontvangen en deze komen ook niet. Op deze pagina staat per belasting- en heffingssoort welke maatregelen genomen zijn.

Wij wensen alle ondernemers veel succes voor de komende maanden en willen de leden bedanken voor het leveren van input en het meedenken. De volgende stap is om de clubs weer open te krijgen. De komende weken gaan we landelijk een lobby voeren, waarin Rotterdam grote input heeft voor het landelijk traject. Wordt vervolgd.

Heb je nog vragen en/of wil je graag nog iets kwijt? Stuur ons gerust een bericht Rotterdam@khn.nl

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens