De afgelopen weken hebben wij, het lokale afdelingsbestuur KHN Utrecht, extra inspanningen gedaan richting het college B&W en de verschillende politieke partijen en raadsleden.

Zowel tijdens de inspraak, als in de brieven en de gesprekken met hen zijn zowel de mentale als grote financiële zorgen van ons horecaondernemers onderstreept. Ook het wegvallen van het ondernemersinkomen en de opgebouwde schuldenpost is genoemd. We hebben zowel de raadsleden als de wethouder dringend gevraagd om een financiële tegemoetkoming in de vorm van een (deels) kwijtschelding van de leges toe te passen. En dat is gelukt!

Kosteloos leidinggevenden bijschrijven op de horecavergunning en TONK middelen

Afgelopen donderdag in het debat zijn er twee moties aangenomen, te weten: Kosteloos leidinggevenden bijschrijven op de horecavergunning (M13) en TONK middelen inzetten voor ondernemers (M25). De moties moeten nu worden omgezet naar een uitvoeringsplan. Wij zullen daar bij betrokken worden.

Verlenging tijdelijk terras

De tijdelijke terrassen zijn verlengd tot en met 30 oktober 2022. Het tijdelijk terras mag alleen gebruikt worden als de verplichte coronaregel van 1,5 meter afstand houden geldt. De aanvraag kun je eenvoudig indienen via: Product - Tijdelijk terras, vergunning aanvragen - Online loket (utrecht.nl)

Op dit moment wordt er een evaluatie tijdelijke terrassen uitgevoerd. Wij zijn ook betrokken en aanwezig geweest bij de participatiebijeenkomst en hebben meegewerkt aan een diepte interview. Zodra er meer bekend is over het vervolg informeren wij jullie weer.

CTB gelden

Alle gemeenten in Nederland hebben geld gekregen van het kabinet om te helpen bij de controle van het coronatoegangsbewijs (CTB) en identiteitsbewijzen.

In eerste instantie is er in overleg tussen de gemeente Utrecht en KHN Utrecht ingezet op het invoeren van de polsbandjes wat zou ondersteunen bij de controle aan de deur. Vorig jaar is daar een aantal weken ervaring mee opgedaan maar helaas sloten de deuren weer. Om de gelden veilig te stellen hebben wij eind vorig jaar een brief gestuurd aan de gemeente Utrecht. Ook dat is gelukt en er is inmiddels besloten dat er een regeling wordt uitgewerkt waarbij iedere individuele ondernemer die kosten heeft gemaakt voor de controle van de CTB een aanvraag kan indienen. De regeling staat op hoofdlijnen en komt zo snel mogelijk beschikbaar. Uiteraard delen we de link zodra deze er is.

Overleg met burgemeester Dijksma

We hebben frequent contact en constructief overleg met de burgemeester. Onderwerpen die aan bod komen zijn handhaving, de mentale en financiële situatie van de horecaondernemers en de lange termijn plannen gericht op kwijtschelding schulden.

Mocht je vragen n.a.v. bovenstaande vragen hebben dan horen we dat graag via utrecht@khn.nl of j.kroon@khn.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens