Over korte termijn financiële hulp en langere termijn economische herstelplannen heeft KHN Amstelland regelmatig contact met de gemeente en branchepartners VAD, OA, VNO-NCW, LTO en anderen.

De gemeente Amstelveen schrijft in deze nieuwsbrief wat er gedaan wordt om het lokale MKB te ondersteunen.

Ondernemers met tijdelijke overcapaciteit aan werknemers kunnen gekoppeld worden aan ondernemers met een tijdelijke ondercapaciteit door de begeleiding ‘Van-Werk-Naar-(tijdelijk)-Werk’.

De MKB-noodlening van €40.000 van in Amstelveen gevestigde MKB-ondernemingen met twee of meer werknemers, die geen bankfinanciering kunnen krijgen, heeft al een aantal bedrijven aan voldoende liquide middelen kunnen helpen om de periode tot het einde van het jaar te overbruggen.

Zelfstandig ondernemers en ZZP’ers worden ondersteund met de TOZO regeling en schuldhulpverlening.

Vanuit Economische Zaken is onderzocht hoe noodlijdende MKB-bedrijven in Amstelveen nog voor de Kerst op doeltreffende wijze ondersteund kunnen worden met een financiële tegemoetkoming. Het blijkt dat elke vorm van financiële tegemoetkoming aan bedrijven voor 80% terugvloeit naar de rijksoverheid. Een gemeentelijke uitkering wordt namelijk bij de omzet geteld en verrekend met NOW en TVL.

De kamerbrief van 9 december geeft perspectief, want daarin staat dat ‘subsidies voor niet bedrijfsgerichte activiteiten’ buiten de NOW vallen. De gemeente kijkt nu naar een eenvoudige subsidieregeling voor aanpassingen voor naleving van de corona-regels (voor alles van plexiglas en mondkapjes tot posters en handgel).

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens