De afgelopen maanden hebben wij intensief contact gehad met burgemeester en wethouders, raadsleden en ambtenaren over de situatie na de coronacrisis en de effecten daarvan.

Het belang van lokaal ondersteunen in de vorm van financieel tegemoetkomen en coaching en ondernemersadvies is met grote regelmaat aan de orde geweest. Verschillende moties zijn opgevoerd en dat heeft ook tot een aantal concrete resultaten geleid.

Gratis bijschrijven van de eerste 8 leidinggevenden in 2022

Product - Horecavergunning aanvragen of wijzigen - Online loket (utrecht.nl)

De motie: Kosteloos leidinggevenden bijschrijven op de horecavergunning heeft op 3 februari 2022 de meerderheid van stemmen gehaald. De regeling is uitgewerkt en je kunt de eerste 8 leidinggevenden in 2022 gratis bijschrijven op de vergunning.

  • € 230,00 wijziging leidinggevende (per aanvraag). De eerste 8 wijzigingen zijn gratis
  • € 153,30 wijziging 2e en volgende leidinggevende, per leidinggevende. De eerste 8 wijzigingen zijn gratis.

Tegemoetkoming in verhoging Onroerendezaakbelasting (OZB) 2022

Product - Onroerendezaakbelasting, subsidie aanvragen - Online loket (utrecht.nl)

Vanaf 1 april 2022 kun je als ondernemer een tegemoetkoming aanvragen voor de verhoging van de OZB (niet-woning). De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van de hoogte van de aanslag OZB. Het gaat om maximaal € 1.000.

Tegemoetkoming voor uitvoering CTB (check coronatoegangsbewijs)

Product - Coronabewijs bij horeca, cultuur en evenementen, subsidie aanvragen - Online loket (utrecht.nl)

  • Voor de periode 22 september tot en met 19 december 2021 kun je per aanvraag maximaal € 3.500 krijgen.
  • Voor de periode 26 januari tot en met 25 februari 2022 kun je per aanvraag maximaal € 1.750 krijgen.
  • Voor de periode 26 februari tot en met 26 maart 2021 kun je per aanvraag maximaal € 1.750 krijgen. Dit geldt alleen als je als ondernemer en organisatie vanwege het 1G beleid ook na 25 februari 2022 coronatoegangsbewijzen hebt gecontroleerd.

Je kunt vanaf 24 maart tot en met 19 april subsidie aanvragen voor tegemoetkoming in de gemaakte CTB-kosten.

Ondernemer Centraal

Product - Coaching en advies voor ondernemers (Ondernemer Centraal), aanmelden - Online loket (utrecht.nl)

Sinds begin dit jaar zijn we als KHN Utrecht aangehaakt bij Ondernemer Centraal. Ondernemer Centraal is een initiatief van de gemeente Utrecht en biedt een totaal aanbod van coaching, advies en (financiële) ondersteuning voor Utrechtse MKB bedrijven en Zzp’ers o.a op het gebied van het opstellen van een financieel plan, juridisch advies, sparren over je bedrijfsconcept, beëindigen of juist uitbreiden, coaching, persoonlijke ontwikkeling en/of ander werk.

Het doel van dit aanbod is om Utrechtse ondernemers de mogelijkheid te bieden hun bedrijf te versterken en daarmee de toekomstbestendigheid te vergroten. Waar sta je nu en wat zijn je plannen voor de toekomst.

Alles is er op gericht dat je met vertrouwen naar de toekomst kan kijken. En weer kan doen waar jij goed in bent, namelijk ondernemen!

Mocht je interesse hebben, bel jouw regiomanager Jeanne Kroon: 06- 51490708 of per email: j.kroon@khn.nl

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens