De TONK-regeling biedt financiële ondersteuning bij noodzakelijke kosten: woonkosten, verzekeringen, vervoer en kosten voor dieren. Deze noodmaatregel is bedoeld voor bewoners die door de coronacrisis deze kosten niet meer goed kunnen betalen.

Zowel voor zelfstandig ondernemers als inwoners die hun baan zijn verloren of met een flexibel contract minder kunnen werken. De woonkosten zijn hier ook vaak zo hoog dat mensen meteen in de problemen komen als hun inkomen daalt. De TONK-regeling is er zodat zij hun noodzakelijke kosten nog kunnen betalen.

Hoe kan ik de TONK-uitkering aanvragen?
Op de pagina Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) van de gemeente Amstelveen vind je een aanvraagformulier en meer uitleg over de voorwaarden. Je kan tot 1 augustus een aanvraag indienen (voor de periode van 1 januari tot en met 30 juni 2021). Je kan de TONK met terugwerkende kracht aanvragen vanaf januari 2021.

Voor meer informatie kijk op www.amstelveen.nl/tonk of neem telefonisch contact op met het Amstelveenloket via (020) 540 49 11.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens