Lorenz de Groot van Lorenzo IJssalon uit Utrecht heeft dinsdag de eerste prijs gewonnen op Gelato Festival Challenge 2020, het Nederlands kampioenschap ijs bereiden. De eigenaar van de Utrechtse ijssalon bereikte deze overwinning met zijn zelfbedachte ijscreatie ‘Mapapa’, oftewel roomijs op basis van yoghurt met merengue en een twist van mango, papaja en passievrucht.

Al sinds 2011 is De Groot bezig om de ijssmaak te perfectioneren. “Normaal gesproken smelt merengue in ijs, maar in ‘Mapapa’ blijft het hard. Het was een hele opgave om dat voor elkaar te krijgen,” aldus de maker. Dat zijn harde werk dit jaar eindelijk beloond wordt met de winst op 32 concurrenten vanuit het hele land, vindt hij een hele eer. De Groot: “Van alle smaken die wij in onze salon verkopen, heeft deze misschien wel de meest ingewikkelde techniek. We zijn heel blij dat de jury zo enthousiast is!”

Dit is niet het eerste jaar dat de eigenaar van Lorenzo IJssalon hoog eindigt in de strijd om het Nederlands kampioenschap. Eerder deed hij mee met de smaak ‘Chocoladebietjes’ en met ‘Crumble Berry’, een combinatie van mascarpone, bastognekoek en cranberry’s. Dit jaar was het eindelijk raak en leverde de combinatie van merengue, mango, papaja en passievrucht hem de winst op. De jury beoordeelde het ijs op smaak, creativiteit, structuur en presentatie. Het ‘Mapapa’-ijs vonden de juryleden ‘perfect van smaak, uitgebalanceerd en met een mooie structuur’.

Vaste klanten van de Utrechtse ijssalon zijn overigens al jaren fan van de zomerse smaak. “We werken met wisselende ijssmaken en naar ‘Mapapa’ wordt misschien wel het vaakst gevraagd.” Voor deze liefhebbers is er goed nieuws. Nu De Groot met deze smaak de winst op het Nederlands kampioenschap heeft behaald, zal deze namelijk een vaste plek in de vitrine krijgen. Vanaf begin maart is Lorenzo IJssalon aan de Rijnlaan in Utrecht weer dagelijks geopend en kunnen fans of belangstellenden het ‘Mapapa’-ijs komen proeven.

Als winnaar van het Dutch Gelato Festival mag De Groot in 2021 afreizen naar Italië om Nederland te vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens