Onze (binnen)stad ziet er geweldig uit met aantrekkelijke etalages, feestverlichting en natuurlijk de kunstwerken van het Amsterdam Light Festival. Het nodigt veel mensen uit tot een bezoek.

Waar mogelijk attendeer je gasten dat het beter is om met het Openbaar Vervoer het centrum in te gaan. Er zijn vele parkeermogelijkheden buiten of aan de rand van het stadscentrum met een goede ov-verbinding naar het centrum. Actuele beschikbaarheid op P+R locaties vind je hier.

Om de stadshartfile te minimaliseren ten gunste van bestemmingsverkeer zet de gemeente van 23 december t/m 7 januari (m.u.v. 25 december) van 14:00 tot 19:00 uur maatregelen in. Onderzoek afgelopen jaar heeft aangetoond dat sluipverkeer een negatief effect heeft op lengte en duur file en wordt derhalve vroegtijdig tegengehouden. Verkeer op zoek naar een parkeergarage wordt verwezen naar andere locaties wanneer de garages langs het traject vol zijn of vol beginnen te raken.

Sluipverkeer wordt tegengehouden door de Dam op de kruising Damstraat Nes tussen 14:00 en 19:00 uur met pionnen af te sluiten. Daarbij zet Gemeente verkeersregelaars in aan het begin van de sluiproute (Jodenbreestraat en Halvemaansbrug). Tijdens de Kerstperiode wordt dit ondersteund door borden die aangeven dat de Bijenkorfgarage via de sluiproute niet bereikbaar is.

De afspraak met gemeente en verkeersregelaars is dat bestemmingsverkeer (bezoekers met bestemming, bijvoorbeeld de parkeergarages van de hotels, bewoners, ondernemers, leveranciers, ed.) te allen tijde welkom is en kan doorrijden. Instrueer je gasten en leveranciers dat ze doorgelaten worden als ze aangeven welke bestemming ze hebben.

Fijne feestdagen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens