Van verschillende ondernemers in Amsterdam krijgen we vragen of je na middernacht de zaak nog geopend mag hebben voor het afhalen van snacks, maaltijden en/of dranken.

Dat mag zeker nog, mits je vergunning dat toelaat. Er zijn echter ook meerdere handhavers die ondernemers hebben aangesproken dat elke zaak vanaf 24.00 uur gesloten moet zijn, sinds de overheid de maatregelen heeft aangescherpt. Dit is onterecht. We hebben hierover contact opgenomen met de gemeente Amsterdam en de mondelinge waarschuwingen zullen niet leiden tot schriftelijke waarschuwingen. De handhavers worden nader geïnstrueerd. Uiteraard is het erg vervelend dat je daardoor mogelijk eerder hebt moeten sluiten.

Voor afhaalrestaurants geldt de coronacheck niet. Als bezoekersstromen gemengd zijn voor zowel afhaal als ook verblijf in het restaurant om te eten, dan zal wel voor iedereen de coronacheck toegepast moeten worden. Als je na 00.00 uur alleen nog open bent voor afhaal, hoef je de coronacheck niet te doen.

Onderstaande uitzondering is van toepassing

Mag afhalen na middernacht nog wel?

De sluiting tussen 0.00 en 6.00 uur geldt niet voor eet- en drinkgelegenheden waar uitsluitend sprake is van verkoop, aflevering of verstrekking van etenswaren of dranken voor gebruik anders dan in de eet- en drinkgelegenheid, mits de duur van het verblijf van publiek in de inrichting zoveel mogelijk wordt beperkt. Dus afhalen en bezorgen mag op dezelfde wijze als voor deze maatregel doorgaan.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens