De gemeente Schouwen-Duiveland organiseert in samenwerking met de politie van 10 tot en met 14 oktober de Week tegen de Ondermijning. Een actieweek waarin zij op verschillende manieren aandacht besteden aan het onderwerp.

De gemeente Schouwen-Duiveland heeft het bestuur van KHN Schouten-Duiveland gevraagd onderstaand bericht met jou als KHN lid te delen.

De gemeente en de politie pakken samen met andere partners zoals de omgevingsdienst en belastingdienst, ondermijning aan. Om ondermijnende criminaliteit tegen te gaan hebben zij ook jouw hulp nodig!

Wat is ondermijning?

Wanneer de onderwereld zich vermengt met de bovenwereld noem je dat ondermijning. Criminelen maken voor illegale activiteiten gebruik van legale bedrijven en diensten. Voorbeelden zijn illegale hennepteelt, drugshandel, geld witwassen, mensenhandel zoals gedwongen prostitutie en arbeidsuitbuiting, criminele motorbendes, bedreiging en intimidatie, zorgfraude en vastgoedfraude.

12 oktober - Bijeenkomst cybercrime voor ondernemers - Xander Koppelmans en Peter Lahousse

Speciaal voor ondernemers organiseren we op woensdag 12 oktober een lezing over cybercrime. Cybercrime is helaas aan de orde van de dag. Hoe vaak lees je niet over een hack in het bedrijfsleven? De wereld van de cybercrime professionaliseert in hoog tempo. Het beveiligen van je data wordt alleen nog maar belangrijker. Xander Koppelmans is ondernemer en slachtofer van cybercrime. Xander vertelt over wat een cyberaanval daadwerkelijk met uw bedrijf, uw team, uw relaties en met u als ondernemer doet, inclusief de schade en gevolgschade. Aansluitend geeft hij ook de praktische tips over wat u hier als ondernemer tegen moét doen. Peter Lahousse is een stuwende kracht achter de bestrijding van cybercriminaliteit. Politie en andere overheidsdiensten maken dankbaar gebruik van zijn digitale kennis en kunde. Naast diefstal-, fraude- en oplichtingszaken die op het internet plaatsvinden, bestrijdt Peter ook criminele praktijken die zich op het darkweb afspelen.

Locatie : Het Vijfde Caisson (Watersnoodmuseum), Weg van de Buitenlandse Pers 3
in Ouwerkerk
Inloop : 18.30 uur
Start : 19.30 uur
Gratis

Voorafgaand aan de bijeenkomst liggen er broodjes klaar. Wilt u hier gebruik van maken, geef dit aan bij uw aanmelding.

Aanmelden

Meld je aan via deze link.
Wanneer het maximum aantal deelnemers is bereikt, sluit de inschrijving

Bekijk hier de flyer.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens