KHN Bergen, Egmond, Schoorl is met ondernemersverenigingen en de gemeente in gesprek gegaan over de uitzichtloze (financiële) situatie waarin veel ondernemers zich bevinden.

De landelijke overheid geeft aan dat er alleen met generieke systemen gewerkt kan worden en dat maatwerk niet mogelijk is en dat er ongetwijfeld ondernemers tussen wal en schip zullen vallen. De gemeente wil wel graag maatwerk bieden, daar waar het echt nodig is en indien het kan. Maar dan moeten de ondernemers zich wel melden bij de gemeente.

Melden is belangrijk!

Als je het idee hebt dat je onterecht geen recht hebt op geld, dan is het belangrijk om je te melden. Dat kan bij de gemeente rechtstreeks maar ook via KHN Bergen of de regiomanager. Het gaat om bedrijven die net buiten de vereisten vallen voor de tijdelijke NOW-regeling of TVL. Bijvoorbeeld, omdat je geen referentiemaand kan doorgeven, omdat het bedrijf net verbouwd is of net begonnen. Wethouder Bekkering: "De wet toets op rechtmatigheid, maar het gaat ons er op of het ook rechtvaardig is. De gemeente wil de situaties per stuk doornemen en inventariseren hoe groot de problemen zijn".

Daarnaast gaat de gemeente Bergen, samen met de andere gemeenten in Noord Holland Noord een brandbrief sturen naar de landelijke overheid. Daarmee willen ze de problemen ook bij de landelijke politiek aankaarten. “We willen ervoor zorgen dat die boodschap daar aankomt en dat er ook wat gebeurt. Het zijn allemaal individuele verhalen, daarom is nu het ophalen daarvan en het maatwerk zo belangrijk. Pas dan kunnen we een gerichte vuist maken naar Den Haag”.

Zie ook bijgaande nieuwsbrief Ondernemers vertel je verhaal.

Meer info en meldingen doen

Meld je bij de medewerkers van de afdeling EZ van de gemeente: Joan Algra joanalgra@debuch.nl of Marcel Arens marcelarens@debuch.nl of bij je regiomanager van KHN Miriam Geerlings m.geerlings@khn.nl 06-53379574 of bij het bestuur van KHN Bergen, Egmond, Schoorl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens