111 Nederlandse restaurants hebben één of meerdere sterren. De Librije in Zwolle en Inter Scaldes in Kruiningen behouden hun drie sterren. Pure C in Cadzand en Sabero in Roermond behouden hun twee sterren. Er kwamen 8 nieuwe restaurants met één ster bij waardoor Nederland nu 92 restaurants telt met één ster.

Aan de absolute top van de Nederlandse gastronomie schitteren nog steeds Jonnie BOER van De Librije in Zwolle en Jannis BREVET van Inter Scaldes in Kruiningen. Beide chefs behouden drie sterren dankzij hun uitermate persoonlijke keukens. De fabelachtige ervaring die zij met hun gerechten weten te bieden is uniek. Ze behoren nog steeds tot de top van de mondiale gastronomie.

Opmars Nederlandse chefs

Gwendal Poullennec, de internationale directeur van de MICHELIN gidsen verwelkomt de opmars van Nederlandse chefs. “Deze selectie wordt gekenmerkt door de culturele erfenis van Nederland. De Nederlandse culinaire scene ontwikkelde de afgelopen jaren een sterke identiteit, gedragen door jonge chefs die getalenteerd en geëngageerd zijn. Ze behandelen lokale, seizoengebonden producten met creativiteit en respect, een perfecte harmonie tussen traditie en innovatie.”

Bib Gourmand

Deze 2020 editie beloont eveneens 133 Bib Gourmand restaurants, waarvan 17 nieuwkomers. Het keuzemenu onder 39 euro, met gerechten waarin seizoengebonden producten de hoofdrol spelen, is de basis waar alle restaurants zich aan houden. De eigen invulling van de chef, met steeds meer oog voor groenten en duurzaamheid, zorgt voor een opwindende bundeling van uiteenlopende kookstijlen.

Sterrenoverzicht Michelin 2020

Horecava 2020

KHN Café

Horecava in hal 11, stand 11.545 13 januari 2020 09:00-17:30 en later

> Programma en info

KHN Café

Horecava in hal 11, stand 11.545 14 januari 2020 10:00-18:00 uur

> Programma en info

KHN Café

Horecava in hal 11, stand 11.545 15 januari 2020 12:00-18:00 uur

> Programma en info

KHN Café

Horecava in hal 11, stand 11.545 16 januari 2020 11:00-15:00 en later

> Programma en info