Op maandag 6 oktober maakte Michelin tijdens de gidspresentatie van Michelin 2025 officieel de restaurants bekend die één, twee of drie Michelinsterren krijgen of behouden. De feestelijke uitreiking vond plaats op horecavakbeurs BBB Maastricht. Namens KHN waren voorzitter Marijke Vuik, algemeen directeur Udo Delfgou en Landelijk Bestuursleden John Paulus en Ralf Benda aanwezig. We willen alle winnaars van harte feliciteren met deze uitzonderlijke prestatie!

Dit zijn de Michelinsterren van 2025

Het restaurant met 3 Michelinsterren, De Librije in Zwolle, behoudt zijn onderscheiding. Create by Guido Braeken uit Eijsden en GEM. by Soenil Bahadoer uit Gemert kregen vanmorgen twee sterren. De nieuwkomers met één ster zijn: Restaurant Olde Marckt in Aalten, Choux in Amsterdam, Cue in Amsterdam, Novaela in Delft en Calva in Nootdorp. Sandra en Michelle van de Bunt van De Leuf in Ubachsberg mochten de Service Award in ontvangst nemen. Bram Stoverink van Olde Marckt in Aalten ontving de Young Chef Award uit handen van KHN-voorzitter Marijke Vuik. De sommelieraward ging naar Ylja Berends van Restaurant WY. in Maastricht.

Ook werd er uitvoerig stilgestaan bij Jonnie Boer. Voor velen was en blijft hij een groot voorbeeld: als vakman, ondernemer en driesterrenchef heeft hij een onschatbare bijdrage geleverd aan de Nederlandse gastronomie. Postuum werd hem de Mentorschip Award toegekend als erkenning voor zijn voortdurende inspiratie.

Groene Michelinsterren voor een duurzame aanpak van de gastronomie

Dit jaar werden voor de vijfde keer de groene sterren uitgereikt aan restaurants die koploper zijn op het gebied van duurzaamheid. Met deze ster onderscheidt Michelin chefs die bijzonder inspirerend en ambitieus zijn en wiens initiatieven resulteren in een duurzame aanpak van de gastronomie. Twee restaurants kregen dit jaar voor het eerst een groene ster: Konijnenvoer in Arnhem en Tres in Rotterdam.

Bib Gourmand

Deze 2025 editie beloont eveneens negen nieuwe Bib Gourmand restaurants. Deze restaurants worden geprezen vanwege hun vrijgevigheid en geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Of de keuken nu Aziatisch, traditioneel of creatief is: de eigen invulling van de chef, met steeds meer oog voor groenten en duurzaamheid, zorgt gegarandeerd voor een bijzondere eetervaring.

Over de Michelinsterren

De Michelin Gids introduceerde de eerste Michelinster in 1926. Vanaf dat moment gingen inspecteurs op pad om de beste restaurants te ontdekken en selecteren. Sinds 1931 hanteert Michelin een driesterrensysteem voor de gastronomische kwaliteit van een restaurant. In 2020 startte Michelin met het uitreiken van Groene Michelinsterren.

Heb je een vraag?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk advies? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens