Vandaag bracht minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat samen met KHN en Nachtbelang een werkbezoek aan club Munch in Rotterdam. De directe aanleiding hiervoor was een brandbrief die KHN en Nachtbelang begin januari aan minister Adriaansens hebben gestuurd. Het doel van dit werkbezoek was om het gesprek aan te gaan over het gebrek aan perspectief, de financiële situatie van ondernemers en de noodzaak voor specifieke financiële oplossingen voor clubs & nightlifebedrijven.

Vanaf 12 maart 2020 zijn de clubs en discotheken, op een paar weken na, volledig gesloten geweest door de beperkende maatregelen en drie lockdowns. Het is een van de weinige sub sectoren waarvoor nog steeds geen perspectief is op snelle heropening terwijl de financiële nood erg hoog is.

Ventilatiesystemen in clubs en discotheken goed op orde

De minister werd in een lege en stille Club Munch rondgeleid door eigenaar Tony Carbonara. Er werd uitgebreid stilgestaan bij het ventilatiesysteem van club Munch met een capaciteit die ruim uitgaat boven de speciale luchtverversingsnorm die geldt voor horecalocaties met een Alcoholwetvergunning. En dat geldt voor alle clubs en discotheken in Nederland.

Rondetafelgesprek over perspectief en steun

Na de rondleiding spraken KHN-voorzitter Robèr Willemsen en Nachtbelang vertegenwoordigers Jeroen van Broekhoven (eigenaar van The Fox in Stadskanaal) en Pieter de Kroon (eigenaar van de Chicago Social Club in Amsterdam en tevens voorzitter van het Overleg Amsterdamse Clubs) met minister Adriaansens over het gebrek aan perspectief en de noodzaak voor specifieke financiële oplossingen voor clubs en discotheken.

Robèr Willemsen: “Na bijna twee jaar gesloten te zijn, is perspectief op korte termijn noodzakelijk. In een prettig gesprek met minister Adriaansens hebben ondernemers goed de tijd gehad om te vertellen hoe ze de afgelopen twee jaar hebben ervaren, waar ze tegenaanlopen en hoe we nu open willen. Minister Adriaansens erkent ook de noodzaak dat er iets moet gebeuren en dat er dingen kunnen. Het weegmoment is 15 februari, maar omdat er op 12 februari een actie gepland staat, hebben we de minister verzocht voor die tijd perspectief te bieden. Ze kon daarover geen beloftes doen, maar gaat wel haar best doen. Verder blijven we in gesprek over de steunmaatregelen en de herstelplannen, want met alleen de heropening zijn we er nog niet.”

Pieter de Kroon namens Nachtbelang: “We hebben een goed gesprek gehad met de minister, waarin ik het gevoel kreeg dat we gehoord werden en ons verhaal konden doen. We hebben aangegeven hoe we de afgelopen twee jaar hebben ervaren en waar we tegenaan zijn gelopen. Dit wordt meegenomen. Hoewel de minister geen concrete beloftes heeft gedaan, zou het natuurlijk wel heel mooi zijn als er vrijdag iets van perspectief kan worden geboden.”

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens