Provincie Overijssel wil mkb-ondernemers stimuleren om structureel met digitalisering aan de slag te gaan. Wil jij werk maken van digitalisering en heb je een plan? Dan kun je tot maximaal € 10.000 subsidie ontvangen.

Provincie Overijssel heeft het bestuur van regio Overijssel gevraagd onderstaand Persbericht en Regeling mkb-voucher digitalisering met jou als KHN lid te delen.

Met de subsidieregeling wil de provincie bijdragen aan een krachtig midden- en kleinbedrijf in Overijssel. Digitalisering is een middel om uw organisatie verder te brengen: meer omzet genereren, bedrijfsprocessen efficiënter inrichten, klantcontacten verbeteren, uw bereik vergroten en de efficiëntie verbeteren. Anders gezegd: de transformatie van een onderneming hangt af van het vermogen om snel en over de gehele linie nieuwe digitale technologieën in te voeren.
Als provincie hebben we veel gesprekken gevoerd met bedrijven, experts en externe partners. En we merken dat veel mkb’ers nog maar aan het begin staan van de digitale transformatie. Met de mkb-voucher digitalisering willen we hierin verandering brengen. Met de voucher kunt u als ondernemer versneld aan de slag met digitalisering en digitale veiligheid.

Subsidie voor verschillende maatregelen

De mkb-voucher digitalisering is een subsidieregeling. Als ondernemer kunt u een subsidie van 500 euro ontvangen voor uw digitaliseringsplan. Vervolgens kunt u ook subsidie krijgen voor de implementatie van diverse maatregelen die in uw digitaliseringsplan zijn opgenomen. Dat bedrag kan oplopen tot 9.500 euro. Maatregelen die voor subsidie in aanmerking komen zijn bijvoorbeeld het verder automatiseren van productieprocessen, het koppelen van uw kassasysteem aan uw voorraad en het inrichten van hard- en software die de digitale veiligheid vergroten. Maar bijvoorbeeld ook, voor ondernemers in de culturele sector: het interactief maken van online theatershows. Er zijn allerlei mogelijkheden, afgestemd op uw onderneming.

Hulp bij het digitaliseringsplan

Om gebruik te kunnen maken van de mkb-voucher, hebt u een digitaliseringsplan nodig. Misschien vindt u het lastig om zo’n plan op te stellen. Geen nood: Overijssel heeft genoeg loketten en organisaties waar u terecht kunt voor ondersteuning. Zo kunt u gebruikmaken van een van de digitale werkplaatsen, waar u gekoppeld wordt aan een groepje slimme studenten. Ook de loketten Kennispoort en Novel-T of Smart Industry platform BOOST kunnen u helpen. Uiteraard kunt u ook een extern adviesbureau in de arm nemen of aankloppen bij uw brancheorganisatie.

Wie komen er in aanmerking?

De mkb-voucher digitalisering was voorgaande jaren erg populair, met als gevolg dat diverse ondernemers uiteindelijk geen gebruik konden maken van subsidie. Die mogelijkheid bestaat nu weer. Wilt u in aanmerking komen voor subsidie, dan is het belangrijk dat u een goed onderbouwd digitaliseringsplan kunt overleggen waaruit duidelijk blijkt dat u flinke stappen wilt zetten op het gebied van digitalisering en digitale veiligheid. Mocht er door de grote hoeveelheid aanvragen op de eerste dag een overschrijding plaatsvinden, dan zal er via de notaris een loting plaatsvinden.

Hoe en waar kan ik subsidie aanvragen?

De regeling is inmiddels gepubliceerd en staat op onze provinciale website. De regeling gaat open op 9 mei 2022 zodat je als ondernemer acht weken de tijd hebben om een digitaliseringsplan op te stellen als deze nog niet is gemaakt. Op onze website kunt u na openstelling het aanvraagformulier invullen, waarbij u het digitaliseringsplan meestuurt.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de subsidiabele activiteiten en de voorwaarden van de regeling? Ga dan naar onze provinciale website of maak gebruik van de praktische handout MKB-voucher.

Informatie: Rob Heetland, team Communicatie, provincie Overijssel, telefoon 06 10 41 99 01 of bij spoedvragen buiten kantooruren 06 18 30 00 03

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens