Wij zijn reeds enige weken in overleg met EZ-wethouder Erik Bekkering en met de afdeling vergunningen. De insteek van dit overleg is wat er mogelijk is in de 1.5 meter economie vanaf 1 juni, wanneer de horeca haar deuren weer mag openen en er omzet gedraaid kan worden op de terrassen.

We hebben gevraagd om de uitbreiding van terrassen te gedogen, zonder extra legeskosten. Dit moet nog door het college besloten worden.

Voorbeelden waar wij aan denken:

  • Uitbreiding van de terrassen op het Pompplein, de Klimduin en het terrein van de Ruïne kerk.
  • Uitbreiding van bestaande terrassen, indien de beschikbare open ruimte dit toe laat.
  • Extra terrassen bij winkelpanden, na sluitingstijd en met toestemming van de eigenaar.
  • Extra uitbreiding voor strandpaviljoens op de reeds 5 extra meters strandterras, over de breedte van het paviljoen.

Er is gesproken dat het ‘extra’ terras open mag blijven tot en met de herfstvakantie, met openingstijden tot uiterlijk 22.00 uur i.v.m. omwonenden.

Aanvragen:
Print een plattegrondje uit via google maps met daarop duidelijk aangegeven welke extra ruimte je in gebruik wilt nemen. Ook aangeven wat de overgebleven vrije ruimte is (dient minimaal 1.5 meter te zijn). Stuur dit naar APV@debuch.nl. Een team behandelt je aanvraag.

Mocht je nog informatie wensen dan kan je contact opnemen met Jules Steenis via 06-14 12 55 86 of per mail Bergenegmondschoorl@khn.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens