Met de komst van 24-uursvergunningen voor een beperkt aantal horecabedrijven die daartoe een goed plan indienen zouden andere zaken gecompenseerd worden door ook de mogelijkheid te krijgen incidenteel maximaal 12x per jaar (1x per maand) ruimere openingstijden aan te vragen.

Helaas was dat lang beperkt tot maximaal 5x per jaar, maar nu is dat mogelijk voor 12x per jaar voor bedrijven buiten het stadsdeel centrum.

KHN heeft er alles aan gedaan om dit ook juist voor de bedrijven in het centrum mogelijk te maken, maar dat is helaas nog niet gelukt. Zie ook Gemeenteblad gemeente Amsterdam Besluit Tijdelijke uitbreiding proef 12-dagenregeling, beleidskader ontheffingen als bedoeld in artikel 3.15, derde lid, van de Algemene Plaatselijke Verordening 2008.

Ontheffing openingstijden horecabedrijf aanvragen

Mocht je een aanvraag willen doen, dan kan dat via de website van gemeente Amsterdam Ontheffing openingstijden horecabedrijf aanvragen.

Deze regeling is geldig totdat het nieuwe stedelijke beleidskader horeca en terrassen is vastgesteld en in werking treedt. Vermoedelijk is dit het geval in het voorjaar 2023. Vanaf dat moment kunnen bedrijven een permanente ontheffing sluitingsuur aanvragen.

Vragen

Voor vragen en/of opmerkingen kun je contact opnemen met regiomanagers Eveline Doornhegge (e.doornhegge@khn.nl /06 51 49 07 09) of met Simone van Laar (s.vanlaar@khn.nl /06 22 80 68 92).


Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens