Gemeente Dalfsen heeft gehoor gegeven voor een verlenging van de verruiming van het terras en mogelijkheden te creëren voor een winterterras.

Vorige week heeft de gemeente Dalfsen gehoor gegeven aan onze oproep voor een verlenging van de verruiming van het terras en mogelijkheden te creëren voor een winterterras, naar aanleiding van het overleg wat op 9 september jl. in het Hof van Dalfsen heeft plaatsgevonden.

Geachte ondernemer,

Ook komende herfst- en winterperiode hebben we nog te maken met de corona maatregelen. Dit brengt voor u als ondernemer nieuwe uitdagingen met zich mee.

Om meer ruimte bij uw onderneming te creëren waardoor u meer bezoekers kunt toelaten en daarbij wel de 1,5 meter kunt garanderen, bieden wij u de mogelijkheid om tijdelijk een winterterras te realiseren en daarnaast nogmaals de mogelijkheid uw terras tijdelijk uit te breiden.

Het tijdelijke winterterras kunt u melden met behulp van het meldingsformulier ‘exploitatie winterterras’. Het tijdelijk uitbreiden van een terras kunt u melden met het formulier ‘melding tijdelijk uitbreiden terras bij een openbare inrichting’. Graag bij het meldingsformulier een duidelijke situatieschets op schaal meesturen. De documenten mag u sturen naar wabo@dalfsen.nl.

Wilt u dat wij met u meedenken over de mogelijkheden voor een winterterras? Dat kan natuurlijk ook. Laat het ons dan weten!

De Veiligheidsregio heeft een infoblad opgesteld om tenten en overkappingen op een veilige en verantwoorde manier te plaatsen. De voorwaarden in het infoblad zijn op de winterterrassen van toepassing. Per locatie wordt gekeken naar veiligheid, capaciteit en bereikbaarheid. De veiligheidsregio zal bij het proces betrokken worden om ons te voorzien van een risicogericht advies waarin zowel naar brandveiligheid als gezondheid wordt gekeken.

Wanneer een winterterras en/of tijdelijk extra terras bij u wordt toegestaan, ontvangt u een gedoogbeslissing. De einddatum van de gedoogbeslissing is 1 april 2021 of zoveel eerder als de coronamaatregelen worden versoepeld.

Let er wel op dat wij vanwege veiligheidsrisico’s of andere omstandigheden niet met uw plan hoeven in te stemmen.

Als een verzoek voor ons onduidelijk is, zal een toezichthouder uw locatie bezoeken (op afspraak).

Duurzaamheid
Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom vragen wij u een zo duurzaam mogelijke oplossing te kiezen als het gaat om terrasverwarming. De Provincie Overijssel heeft een subsidieregeling opengesteld voor energiezuinige terrasverwarming in de vorm van warmtekussens die elektrisch opgeladen kunnen worden. De subsidie bedraagt maximaal 30 procent van de kosten met een maximum van 3000 euro per aanvrager. Klik hier voor meer informatie en het aanvragen van de subsidie.

Kijk hier voor meer informatie omtrent corona.

Heeft u vragen over deze mail? Neemt u dan contact met ons op via 14 0529. U kunt vragen naar ondergetekende, mevrouw van der Hulst, mevrouw Kempenaar of de heer Dijkstra.

Met vriendelijke groet,

Aniek Lenderink
Medewerker Vergunningen

Tel: (0529) 48 83 63
E-mail: a.lenderink@dalfsen.nl
Web: www.dalfsen.nl

Ook adviseer ik jou om de corona update, die wekelijks door KHN verstuurd wordt, te lezen. Mocht je deze niet ontvangen, dan raad ik je aan dit door te geven aan KHN door een mail te sturen naar corona@khn.nl. Tot slot kun je te allen tijde contact opnemen met regiomanager Joëlle Roesink (voor vragen en/of opmerkingen), bereikbaar via j.roesink@khn.nl / 06 51 15 75 22. Ook kun je haar volgen op Facebook (Joëlle Roesink – khn) en/of Linkedin, waar zij het nodige landelijke en lokale nieuws deelt.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens