Sinds 1 april 2023 gelden er in het kern-Wallengebied vroegere weekendsluitingstijden voor de horeca- en prostitutiebedrijven. In deze brief informeert het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam jou over de ervaringen tot nu toe met deze vroegere sluitingstijden.

Het doel van het vervroegen van de sluitingstijden in het kern-Wallengebied is het brengen van meer rust voor bewoners in de late nacht.

Ondanks de beperkte gematigd positieve signalen en ook de nadelige gevolgen voor ondernemers wil het college vasthouden aan de vervroegde sluitingstijden voor horecaondernemers, maar voor de sekswerkers weer de oude ruimere tijden hanteren. Lees alle overwegingen en de uitkomsten van de monitor in deze raadsbrief.

KHN Amsterdam zal wederom haar ongenoegen uiten en de horecaondernemers blijven ondersteunen in de strijd tegen de vervroegde sluitingstijden.

Neem voor nadere informatie contact op met regiomanager Eveline Doornhegge via 06 51 49 07 09 / e.doornhegge@khn.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens