Ondernemers van clubs en nightlife bedrijven hebben zwaar te lijden onder de coronacrisis.

Voor veel sectoren zijn er per 1 juli versoepelingen aangekondigd, maar voor de uitgaansscène blijft dit voorlopig uit. Enerzijds omdat discotheken en nachtclubs gedwongen gesloten zijn tot ten minste 1 september en anderzijds blijkt het onmogelijk om te voldoen aan de overheidsvoorschriften: een vaste zitplaats en 1,5 meter afstand houden is verplicht.

Dit is desastreus voor de bezoekers, medewerkers en ondernemers in deze sector. Bezoekers accepteren het niet meer, er ontstaan meer en meer illegale feesten en ondernemers hebben moeite om gasten aan de regels te laten voldoen.

De lobby voor de sector wordt op dit moment gevoerd onder de noemer ‘Nachtbelang, save the rhythm of the night’ , bestaande uit een samenstelling van KHN, Horecabrains en onderstaande afvaardiging uit de sector.

  • Jeroen Broekhoven (Fox Stadskanaal, regio Noord)
  • Pim Evers (Oliva en KHN Amsterdam)
  • Pieter de Kroon (Social Club Amsterdam en Overleg Amsterdamse Clubs)
  • Nina Hooijmeijer (Bird, KHN Rotterdam)
  • Rene Tijhuis (Lucky Rijssen, regio Oost)
  • Veronique Vesters (Time Out Gemert, regio Zuid)
  • Jorn Lukaszczyk (Club Basis, Utrecht)
  • Marco Oskam (ledenraadslid KHN drankverstrekkende bedrijven)
  • Jeroen Veen (HorecaBrains)

Samen vertegenwoordigen zij alle Clubs & Nightlifebedrijven in Nederland en pleiten zij voor een zo vroeg mogelijke heropening van de uitgaansscène.

Clubs & Nightlifebedrijven vervullen een zeer belangrijke rol voor de doelgroep; de jeugd tussen de 16 en 24 jaar, en voorzien in de behoefte aan sociale contacten, vriendschap, liefde en een gevoel van verbondenheid. Een behoefte die door de coronacrisis juist groter is dan ooit. Bovendien bieden Clubs & Nightlife bedrijven een alternatief voor grootschalige illegale feesten. Waar clubs een veilige omgeving bieden aan de gasten en een hoge veiligheidsstandaard nastreven, vinden deze huisfeesten plaats zonder enige vorm van toezicht of aanwezigheid van kundig ingrijpen wanneer het mis dreigt te gaan. Om een verantwoorde heropening mogelijk te maken, hebben we op 1 juli een protocol en manifest bij het kabinet en leden van de Tweede Kamer ingediend en overhandigd. Net als in de luchtvaartbranche, zal de sector het risico op besmetting beperken door onder andere te zorgen voor een juiste ventilatie, strikte hygiëne maatregelen en een gezondheidscheck. Belangrijk om te vermelden is dat Clubs & Nightlife bedrijven gewend zijn te werken met crowd management, een strikt deurbeleid en toezicht op gasten; daarom weten zij bij uitstek hoe ze op een verantwoorde manier hun deuren kunnen openen.

We laten het niet rusten en zijn volop in beweging.

Op de website www.nachtbelang.nl plaatsen we actuele informatie en de belangrijkste documenten. Hier is o.a. op te volgen hoe we in het nieuws zijn. Zie onderstaand een actueel overzicht.

Actueel nieuws ‘Nachtbelang’.

Tevens houden we allerlei excessen rondom illegale feesten die in de media verschijnen in de gaten. Dit is ondersteunend voor de lobby om aan te geven dat de jeugd zich niet aan de regels houdt en er dus geen sprake is van een veilige situatie.

Maandag 27 juli bespreken we het protocol met een viroloog van het Outbreak Management Team en via burgemeester Aboutaleb van Rotterdam is een ingang gecreëerd om een gesprek te voeren met minister Grapperhaus.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens