De nachtcultuur staat onder druk door onder meer de groei van de stad Amsterdam en een toenemend gebrek aan ruimte.

Makers, artiesten, organisatoren, het Overleg Amsterdamse Clubs en de stichting Nachtburgemeester zijn het er allemaal over eens dat de nachtcultuur aantrekkelijk en toegankelijk moet blijven voor alle bewoners en bezoekers.

Amsterdam wil de juiste randvoorwaarden creëren voor een bruisende nachtcultuur. Iedereen moet zich veilig voelen in de nacht. Of het nou gaat om veiligheid in het verkeer of in de club. In de plannen van de gemeente wordt rekening gehouden met de openbare ruimte, gezondheid en veiligheid voor specifieke doelgroepen.

Start spreekuur voor nachtcultuur

Ook in deze moeilijke tijd blijft de gemeente graag in gesprek over wat de makers, creatieven en ondernemers binnen de nachtsector nodig hebben. Met de Nachtvisie heeft de stad onderschreven wat de waarde is van nachtcultuur en gekeken wat er nodig is om deze te behouden en te versterken. Dat is nu nog meer van belang.

Vanaf 26 januari start er een maandelijks spreekuur voor nieuwe en bestaande initiatiefnemers. Dus heb je vragen over bijvoorbeeld vergunningen, locaties of subsidies, meld je dan aan. Alle vragen zijn welkom.

Voor meer informatie zie hier

Bron: Gemeente Amsterdam

Meer lezen over de visie van Amsterdam op de nacht? Lees de Nachtvisie (pdf)

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens