De best getapte biertjes van de regio Noord Holland worden getapt in Aalsmeer. Barman Nick Driehuis van The Beach won maandag 12 november de regionale tapwedstrijd in de Brafoer in Beverwijk.

Van de 66 deelnemers was Nick Driehuis met een score van 178 punten de absolute winnaar Noord-Holland tijdens de regionale tapwedstrijd. Hij tapte goed, schonk de speciale biertjes goed in en zijn presentatie aan de jury was de beste. Naast Nick, gaan ook Fleur Davidson van Hotel Sonnevanck (tweede plaats), Melvin Baak van DITIS Sunsea (derde plaats), Joyce Simis van Het Ruiterhuys (vierde plaats) en Klaas Goos van Hotel Sonnevanck (vijfde plaats) gaan naar de landelijke finale. Die finale vindt in januari 2019 plaats tijdens de vakbeurs Horecava in Amsterdam.

Voorrondes

Deze voorronde was één van de vijf regionale voorrondes van de Nederlandse Biertapwedstrijden. Daarnaast zijn er nog zestien lokale wedstrijden in het hele land. De winnaars worden afgevaardigd naar de landelijke finale. Deelnemers mogen aan zowel een regionale als een lokale wedstrijd één keer meedoen, hiermee hebben zij dus dubbele kansen op een finaleplek.

Komende regionale voorrondes:

  • 26 november 2018 Regiowedstrijd Oost-Nederland

Passie voor het ambacht

De Stichting Tapwedstrijden.nl wil de bewustwording en daarmee het vakmanschap van horecapersoneel stimuleren. Erwin Storm, voorzitter van de stichting: “In de horeca zijn veel producten die met kwaliteit en aandacht gemaakt en gepresenteerd worden, zoals cappuccino’s en cocktails. De Tapwedstrijden dragen eraan bij om deze kwaliteit ook terug te laten komen in het tappen, schenken en uitserveren van bier. Gespecialiseerde biercafé’s zijn hier al volop mee bezig, maar wij streven ernaar dat deze handelingen overal in de horeca op een hoog niveau komen.”

Stichting Tapwedstrijden.nl

Het Nederlands Kampioenschap Biertappen wordt door de Stichting Tapwedstrijden.nl georganiseerd in samenwerking met vier grote brouwers, Koninklijke Horeca Nederland en de Tapwacht. Sinds de oprichting van de Stichting Tapwedstrijden.nl in 2010 hebben al 260 tapwedstrijden plaatsgevonden en zijn er acht Nederlands Kampioenen gekroond.

Tapwedstrijden kunnen door ieder horecabedrijf of enthousiaste horecamensen worden georganiseerd. De Stichting ondersteunt lokale tapwedstrijden met een ondersteuningspakket. Informatie over de tapwedstrijden, de wedstrijdregels, het protocol en de onderdelen waarop de jury de finalisten beoordeelt, is te vinden op www.tapwedstrijd.nl.