Op 12, 13 en 14 maart 2019 organiseren de Nierstichting en KHN de tweede landelijke editie van de Nierstichting Restaurant Driedaagse. Tijdens deze dagen laten we Nederland een speciaal tasting-menu proeven, waarbij de focus ligt op pure smaken, verse ingrediënten en minder zout. Met dit evenement willen we een zo groot mogelijk publiek aanspreken en laten proeven hoe lekker eten met minder zout is. Doe mee en meld jouw restaurant snel aan!

De eerste editie van de Nierstichting Restaurant Driedaagse was een groot succes! Honderd restaurants serveerden een zoutbewust menu en ontvingen meer dan 3500 gasten. Robèr Willemsen, voorzitter van KHN: “We hopen dat er dit jaar nog meer restaurants mee doen! Samen kunnen we laten zien dat we gezondheid van onze gasten hoog in het vaandel hebben. Daarom hebben we onlangs ook het Nationaal Preventieakkoord ondertekend. Als horeca willen we een bijdrage leveren aan een gezonder Nederland. Zout speelt hierin ook een belangrijke rol. Het is dus belangrijk dat mensen minder zout eten; ook als ze uit eten gaan. Ik wil dan ook restaurants oproepen om mee te doen aan de Nierstichting Restaurant Driedaagse.”

Meedoen levert je écht iets op

Als deelnemend restaurant doe je mee aan een bijzonder mooi culinair evenement, krijg je exposure en ontvang je o.a. een toolkit over minder zout. Daarnaast helpt de duurzame uitstraling, het beschikbare promotiemateriaal, de planning op doordeweekse dagen en het digitale reserveringsysteem (Resengo) om meer gasten te trekken. De prijs en aantal gangen (minimaal 3) bepaal je zelf. Deelname is gratis!

Op www.restaurantdriedaagse.nl komt een overzicht van de deelnemende restaurants waar de consument kosteloos kan reserveren voor deze actie. In de campagne is veel aandacht voor doorlinken naar de deelnemende restaurants en de online reserveringsagenda.

Wat verwachten we van jou?

Wij vragen de deelnemende restaurants het volgende:

  • Van een lunch of diner een absolute smaakbeleving te maken
  • Met verse en pure ingrediënten te werken en naar het seizoen te koken
  • Tijdens actiedagen minimaal een 3-gangen tastingmenu te serveren met aandacht voor minder zout
  • Voor en tijdens de restaurant driedaagse het evenement actief te promoten via je eigen communicatiekanalen zoals social media, website, aankondigingen in jouw restaurant en nieuwsbrieven
  • Aandacht te vragen voor de boodschap dat eten met aandacht voor minder zout heel smaakvol is

Doe mee en meld je aan!

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Nederlanders eten veel te veel zout

Bijna alle Nederlanders (85%) eten te veel zout; op jaarbasis gemiddeld een kilo te veel per persoon. En dat is erg slecht voor de nieren. Maar liefst 1,7 miljoen Nederlanders heeft chronische nierschade. Minder zout eten helpt nierschade voorkomen. De Nierstichting en KHN willen daarom met de Restaurant Driedaagse naar voren brengen dat het belangrijk is om minder zout te eten. En dat je culinair kunt genieten van eten met minder zout; ook in de horeca.

Direct advies nodig?

KHN-leden bellen 0348 48 94 89 van ma t/m vr 8.30 tot 17.00 uur, mailen naar info@khn.nl, of stellen hun vraag via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens