Het college heeft ingestemd met het nieuwe hotelbeleid. De gemeenteraad moet nu nog de oude hotelstrategie intrekken, voordat het beleid in werking kan treden. De planning is om dit in de gemeenteraad van 29 mei 2024 voor te leggen.

Om de groei van het aantal overnachtingen af te remmen stuurt het gemeentebestuur, sinds 2017, met het overnachtingsbeleid op de toevoeging en kwaliteit van nieuwe hotels. Met dit beleid werden de mogelijkheden voor nieuwe hotel-ontwikkelingen aanzienlijk ingeperkt. Het was echter nog steeds mogelijk om in nee/tenzij-gebieden overnachtingscapaciteit toe te voegen.

Het uitgangspunt van het Hotelbeleid 2024 is dat de gemeente geen medewerking meer verleent aan hotelinitiatieven die niet passen in het geldende omgevingsplan. Echter, om hotelontwikkelingen niet geheel onmogelijk te maken behouden we de nieuw-voor-oud regeling uit het overnachtingsbeleid van 2021. Dit betekent dat een nieuw hotel alleen nog kan worden gerealiseerd als een oud hotel sluit, mits er sprake is van een kwalitatieve verbetering en de overnachtingscapaciteit gelijk blijft. De overige voorwaarde staan uitgewerkt in het nieuwe hotelbeleid.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens