Het grootste gedeelte van de horecaondernemers in onze regio heeft problemen met het verkrijgen of behouden van personeel. Het is iedere week een hele puzzel om alle dagen voldoende medewerkers op de vloer te hebben. KHN Gelderland gaat helpen om onze mooie branche weer positief onder de aandacht te krijgen. Dit kunnen we alleen gezamenlijk bereiken!

Hoe gaan we dit aanpakken?

Vanuit KHN Gelderland wordt het volgende georganiseerd. Samen met jullie als horecaondernemers en personeelsleden gaan we onze deuren van de zaak openzetten voor familieleden van medewerkers, leerlingen van de middelbare scholen/vakopleidingen maar ook enthousiaste herintreders, geïnteresseerde gasten en mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Met deze Gelderse Open Horeca dag willen we laten zien dat wij het mooiste beroep hebben en kunnen we mensen een kijkje laten nemen in onze keuken en laten proeven van onze Hospitality. Kijk via deze link naar de super geslaagde dag tijdens de editie van 2023 bij “Het Noorden” in Aalten.

Wanneer gaat dat dan gebeuren?

De Gelderse open Horeca dag, tweede editie gaat plaatsvinden op woensdag 20 maart 2024! Inmiddels hebben al meerdere Gelderse KHN afdelingen aangegeven dat ze de Gelderse open dag ondersteunen. Hiernaast hebben meerdere onderwijsinstellingen, UWV, werkgeversservicepunt aangegeven mee te willen werken aan de open dag. Vanuit KHN is er een landingspagina gemaakt en worden accounts aangemaakt op facebook, instagram en TikTok om zoveel mogelijk zichtbaarheid te geven aan de Gelderse open dag. Deelnemende bedrijven kunnen zich via deze aanmeldlink aanmelden.

Wat verwachten wij van jou?

Als je enthousiast bent over het bovenstaande, meld je dan aan via de bovenstaande link. Wij nemen je dan mee in de communicatie als deelnemer voor de GOHD ( Gelderse Open Horeca Dag ) Aan de deelname zelf zijn geen kosten verbonden, alleen om het tot een succes te laten komen moeten we het samen doen. Aan alle deelnemende horeca ondernemers vragen wij het volgende:

  • Enthousiasmeer je collega’s in de afdeling om mee te doen, gezamenlijk wordt het een succes.
  • Zet de opgegeven dag je deuren wagenwijd open(op gezette tijden)!
  • Zorg dat je laat zien dat jouw bedrijf de beste plek is om te komen werken.
  • Deel alle info op je eigen Social Media kanalen.
  • Deel alle info met je medewerkers.
  • Nodig zoveel mogelijk (oud)collega’s uit die als ambassadeur kunnen functioneren.

Aanvullende informatie vanuit de werkgroep Onderwijs - Arbeidsmarkt

Door een samenwerking aan te gaan met middelbare scholen, horeca opleidingen en partijen zoals het UWV willen we bewerkstelligen dat de werkzoekenden en scholieren gestimuleerd worden als onderdeel van school om de horeca deze dag te bezoeken.

Het is uiteraard aan jullie om er een leuke dag/avond van te maken, de bezoekers te enthousiasmeren en te kijken hoe je opvolging geeft aan de Gelderse open horeca dag. Vanuit KHN zal er een Toolkit aangereikt worden aan de deelnemende bedrijven. Deze Toolkit is inmiddels al beschikbaar bij KHN: “werken in de horeca verrassend veelzijdig” en “goed werkgeverschap richting personeel”.

Voor meer informatie neem gerust contact op met Fenna 06 46 01 80 37, Edwin 06 57 43 94 81, Richard 06 12 32 66 15 of je KHN regiomanager in je regio.

Wij kijken uit naar een nog succesvollere 2de editie van de GOHD.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens