Onlangs heeft de gemeenteraad het nieuwe terrassenbeleid, dat per 1 januari 2023 ingaat, vastgesteld.

Voorafgaand aan deze vaststelling heeft Arno Huisken -KHN-bestuurslid- en regiomanager Joëlle Roesink ingesproken tijdens de raadsvergadering en de gemeente gecomplimenteerd met dit nieuwe terrassenbeleid, waarin meer mogelijk is dan voorheen.

Een aantal van jullie heeft afgelopen jaar input geleverd voor dit nieuwe terrassenbeleid. Het oude gold vanaf 2009 en was verouderd. Corona heeft bijvoorbeeld een aantal inzichten gegeven die zijn meegenomen in het nieuwe beleid. De belangrijkste wijziging is de mogelijkheid om ook in de wintermaanden het terras open te houden tot 23.00 uur. Om de belangrijkste regels inzichtelijk te maken heeft de gemeente Raalte ook een infographic opgesteld. De wijzigingen zijn ook te vinden op de website van de gemeente Raalte: Terras | Gemeente Raalte.

Subsidie op energiezuinige terrasverwarming

Als laatste nog een verzoek van Macha Haerkens van de gemeente Raalte: ‘ik kan mij voorstellen dat als je in de wintermaanden je terras (gedeeltelijk) wilt open houden, je gasten een behaaglijke zitplek wilt aanbieden. De Provincie Overijssel heeft een subsidie beschikbaar waarmee zij 30% van de aanschafprijs van elektrische warmtekussens subsidieert. De regeling lees je hier: Energiezuinige terrasverwarming via kussens - Loket provincie Overijssel'.

Enquête warmtekussens

De gemeenteraad vraagt zich af of horecaondernemers de behoefte hebben dat de subsidie wordt aangevuld met 20%. Dit betekent voor jou dan dus een investering van 50%. Wij vragen jou onderstaande enquête in te vullen, zodat we hierover terugkoppeling kunnen geven aan de gemeenteraad. Sommige hebben we hier al telefonisch over gesproken. Ook dan het verzoek de enquête in te vullen.

Klik hier om de enquête in te vullen.

Dankjewel voor het invullen van deze enquête!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens