Ondernemers en bewoners hebben samen met de gemeente nieuwe afspraken gemaakt over de binnenstad voor de komende jaren, KHN Haarlem nam deel aan de afspraken.

De afspraken staan in een convenant dat woensdag 1 februari door betrokken partijen is ondertekend. We willen ook in de toekomst een duurzame en vitale binnenstad blijven voor zowel inwoners, ondernemers als bezoekers.

Mooier en groener

Belangrijk onderdeel van de afspraken is het groener maken van ons centrum. We willen in het centrum belangrijke plekken als de Nieuwe Groenmarkt, de Bibliotheek en het Stationsplein mooier maken, maar ook minimaal 2 straten per jaar zichtbaar vergroenen.

Beter bereikbaar

Ook werken we aan het voorkomen van leegstand, betere en schonere bereikbaarheid en aan het herstel van historische winkelpuien. Met meer energiebesparende- en isolatiemaatregelen willen we ervoor zorgen dat het energieverbruik in de panden flink verlaagd wordt.

Ondernemers en bewoners

De afspraken gaan over de periode 2023-2027 en zijn getekend door de Centrum Management Groep (CMG), de Vereniging van Eigenaren Binnenstad, de BIZ, Ondernemersvereniging Haarlem, KHN Haarlem, MKB, Haarlem Marketing, de wijkraad en de culturele instellingen.

Zie ook het bericht Nieuwe afspraken over de Haarlemse binnenstad op de site van de gemeente.

Convenant binnenstad Haarlem 2023-2027

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens