KHN heeft met verschillende partijen, waaronder de politie, de gemeente Zandvoort en bewoners, afspraken gemaakt over nieuwe huisregels in de horeca in Zandvoort. Met deze nieuwe huisregels willen we de veiligheid voor horecamedewerkers en de gasten verder verbeteren.

Binnen het succesvolle centrumoverleg Zandvoort bespreken de bewoners, horecaondernemers, politie, gemeente Zandvoort en evenementenorganisatoren hoe zij gezamenlijk het centrum van Zandvoort gezellig en leefbaar kunnen houden. In dit overleg is op 26 november 2018 afgesproken om de huisregels van de horeca aan te scherpen. Dit komt onder meer voort uit de sterkere aanwezigheid van Outlaw Motor Gangs (OMG) en voetbalsupporters in de horeca in Nederland en de risico’s die dat met zich mee kan brengen. In de nieuwe regels is de zogenaamde ‘kledingoptie opgenomen, zodat horecaondernemers bezoekers kunnen weren met bepaalde kenmerkende kleding.

Nieuw bordje huisregels

Op 26 november 2018 werd bij Het Wapen van Zandvoort het eerste nieuwe bordje met huisregels opgehangen. Ook andere horecazaken in Zandvoort zullen op korte termijn de nieuwe huisregels ophangen. KHN Zandvoort en de gemeente Zandvoort nemen de kosten voor de nieuwe bordjes voor hun rekening.

Robert Hartog voorzitter van KHN Zandvoort: “Het voeren en zichtbaar maken van duidelijke huisregels en deze (laten) naleven is van groot belang. Met de nieuwe huisregels kan een horecaondernemer personen die lid zijn van bijvoorbeeld een OMG weigeren of verzoeken de (horeca) gelegenheid of het terras te verlaten. Op het moment dat zij daar geen gehoor aan geven, dan plegen zij lokaalvredebreuk en verleent de politie assistentie. Op die manier wordt gewerkt aan een nog betere veiligheid in Zandvoort.”

Voor meer informatie kijkt u op www.erzijnregels.nl/zandvoort

Bekijk hier de nieuwe huisregels van de horeca in Zandvoort

Gerelateerde standpunten

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens