In de Ledenraadsvergadering van 7 maart nam niet alleen Marijke Vuik de voorzittershamer over van Robèr Willemsen; er trad ook een nieuwe Ledenraad aan.

In de Ledenraad werd al geruime tijd gesproken over de eigen rol binnen de vereniging. Een belangrijke vraag daarbij was: Hoe kan de Ledenraad een sterkere verankering binnen de vereniging krijgen? De Ledenraad is immers het hoogste orgaan binnen de vereniging, en de vertegenwoordiger van alle leden van KHN. Dit houdt in dat dit orgaan ook een goede afspiegeling moet vormen van de diverse horecabedrijfstypes binnen de vereniging. Zij alle moeten via hun vertegenwoordiger(s) in de Ledenraad kunnen meepraten over belangrijke, strategische beslissingen binnen HUN vereniging en toezicht kunnen houden op het gevoerde beleid.

In de nieuwe Ledenraad worden 15 van de 16 leden door de regio’s benoemd. De 4 grootste afdelingen binnen KHN benoemen het 16e lid. De regio’s bepalen zelf hoe zij willen werven maar in principe staat het lidmaatschap van de Ledenraad open voor ALLE leden, dus ook leden die nu niet in een afdelings- of regiobestuur zitten. 12 Ledenraadsleden vertegenwoordigen naast hun eigen regio’s ook een specifiek bedrijfstype (doelgroep). Zij zullen hun best doen om bijvoorbeeld via social media, polls enz. met de bedrijven uit hun doelgroep tot een informatie-uitwisseling te komen zodat ook de belangen van deze bedrijven gehoord worden in de Ledenraad.

Benieuwd naar wie jouw vertegenwoordiger in de Ledenraad is? Kijk dan hier.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens