Dit is de opvolger van de vorig jaar gelanceerde ‘Stay Away’ campagne.

We hebben de afgelopen week veel reacties van onze achterban gehad op de campagne ‘Amsterdam Rules’ die in opdracht van de gemeente Amsterdam is gemaakt.

Net als de gemeente streven ook wij naar respectvolle bezoekers en hekelen we het onaangepaste gedrag van enkelen van hen. We hadden graag gezien dat we betrokken waren geweest bij deze nieuwe campagne. We zijn immers een van de partners die de campagne kan helpen uitdragen om een groter publiek te bereiken en meer effect te sorteren. Eerder hebben we dit ook gedaan met de campagne Enjoy & Respect en is deze is door veel hoteliers gedeeld met hun gasten, geplaatst op de TV schermen in kamers en zelfs in reserveringsbevestigingen opgenomen. Met de Stay Away campagne konden we dat niet meer doen. Echter nu er voor een andere insteek wordt gekozen waren er mogelijkheden geweest.

Echter er zijn onderdelen die op weerstand stuiten of onjuist zijn en waar we aandacht voor vragen bij de gemeente.

Enerzijds vanwege de ‘stigmatiserende en beperkte keuzes, maar vooral vanwege de onjuiste informatie die wordt verstrekt.

Als je via de homepage naar ‘rules’ navigeert dan komt onderstaande in beeld: ‘Bars in Amsterdam close at 02.00 for a peaceful night’. Dit doet vermoeden dat alle bars in Amsterdam tot maximaal 02.00 uur geopend zijn. Zeker gelet op het feit dat het hier om ‘discover our guidelines for a positive experience in Amsterdam’ gaat. Dit gaat dus over heel Amsterdam. Dit is onjuiste informatie. Deze regels zijn in strijd met de geldende openingstijden voor veel bars en druist in tegen de Nachtvisie Amsterdam.

In de afbeelding staat zelfs het woord club, terwijl er geen enkele club in Amsterdam is die om 02.00 uur sluit.

Daarnaast hebben we bezwaar geuit tegen de volgende passage ‘bars in the old centre of Amsterdam close at 02.00 AM’. ‘The old centre’ is een te ruim begrip en er zijn nog meerdere bars en clubs in het Wallengebied en Oude Stadshart die na 02.00 uur geopend mogen zijn.

We hebben de gemeente dringend verzocht de onjuiste passages spoedig aan te passen en dat we altijd bereid zijn na te gaan hoe we dit soort campagnes beter kunnen maken, zodat het op draagvlak en ondersteuning van onze achterban kan rekenen.

Bewust onjuiste informatie vanuit de overheid verstrekken aan bezoekers kan en mag niet wat KHN betreft.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens