Om ondernemers en maatschappelijke instellingen met een hoge energierekening te ondersteunen stelt het college een subsidieregeling in voor tegemoetkoming in de stijgende energiekosten.

Subsidieregeling MKB
De subsidieregeling voor het MKB verstrekt een eenmalige subsidie van maximaal € 5000,- aan ondernemers die te maken hebben gehad met een aantoonbare stijging van de energielasten. Ondernemers kunnen hun stijging aantonen door de energienota van de maand met de hoogste kosten en de maand met de laagste kosten laten zien. Daarbij moet ze laten zien dat de stijging wordt veroorzaakt door een stijging van de tarieven van gas en elektriciteit. De regeling richt zich op de stijgende energiekosten over 2022 en 2023 bij ondernemers met 2-50 werknemers. De specifieke voorwaarden staan opgenomen in de subsidieregeling. Voor de subsidieregeling is maximaal €350.000,- beschikbaar. Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

Energieloket
Bij het Energieloket Amstelveen kunnen ondernemers en maatschappelijke instellingen terecht voor informatie over het verduurzamen van het bedrijfspand. Er is informatie over interessante energiebesparende maatregelen per sector, informatie over subsidies, financieringsmogelijkheden en wet- en regelgeving. Per thema worden er partijen geadviseerd die kunnen helpen met maatwerkadvies en ondersteuning bij de praktische uitvoering. Meer informatie: Welkom bij het energieloket Amstelveen | Regionaal Energieloket.

Volgens planning zullen de subsidieregelingen Tegemoetkoming energiekosten MKB 2023 en Tegemoetkoming energiekosten maatschappelijke instellingen Amstelveen 2023 begin mei op de website www.amstelveen.nl/subsidie verschijnen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens