Donderdagmiddag zijn we met een aantal bestuurders in gesprek gegaan met Otto Sanders en zijn collega, die vergunningsaanvragen voor evenementen behandeld. Hieruit kwamen een aantal belangrijke zaken die we met jullie willen delen.

Organisatie EK voetbal

  • Voor het organiseren van een buitenevenement tijdens het EK (dus niet op je eigen terras maar in de openbare ruimte), dien je een evenementenvergunning aan te vragen. Er kan per locatie, bijvoorbeeld de Markt of een ander plein, maar één vergunning afgegeven worden. Het loont dus om samen met je collega’s te kijken of je gezamenlijk iets kan organiseren, en dus gezamenlijk een vergunning aan te vragen. In je eigen zaak en op je eigen terras mag je natuurlijk vergunningsvrij het EK uitzenden voor je gasten.
  • De termijn voor het aanvragen van vergunningen is minimaal 8 weken voor het evenement. In de tweede week van april dienen dus alle vergunningen aangevraagd te zijn. Je kunt alvast vooruit plannen, dus vergunningen aanvragen voor mogelijke speeldata van Nederland als ze door de poulefase heen komen.
  • Wanneer je nog vragen hebt over de vergunningsaanvraag, dan kun je deze stellen aan Bianca. Haar mailadres is vergunningen@meierijstad.nl.
  • Je kunt online de vergunning aanvragen.

Geluid en eindtijden evenementen
Daarnaast kwamen er een aantal vragen binnen over de eindtijden van evenementen en de geluidsnormen. Deze zijn sinds juni 2019 veranderd en opgenomen in het nieuwe evenementenbeleid (zie hieronder). Je kunt meer lezen over de geluidsnormen in het evenementenbeleid, pagina 39-42.

Ook de eindtijden van buitenevenementen zijn sinds vorig jaar aangepast. Voor collectieve feestdagen is een aparte bepaling opgenomen in de APV, zodat je langer open mag blijven tijdens bijvoorbeeld Kermis en Carnaval.

Artikel 2:29 Sluitingstijd

  1. Openbare inrichtingen zijn, behoudens op 1 januari, gesloten op maandag tot en met vrijdag tussen 01.00 uur en 06.00 uur en op zaterdag en zondag tussen 03.00 uur en 06.00 uur. Voor de toepassing van dit lid wordt onder zondag tevens verstaan:
  2. Carnavalsmaandag en -dinsdag, 2e Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, 2e Pinksterdag, kermismaandag en –dinsdag, 1e en 2e Kerstdag;
  3. De dag volgend op 2e Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, 2e Pinksterdag, kermisdinsdag en 2e Kerstdag.

Dit betekent dat je tijdens Carnaval op maandag en dinsdag ook tot 03.00 uur geopend mag zijn.

Als er nog vragen zijn, dan mag je altijd bellen met Niki Hendriks 06 53 41 30 96 of mailen naar N.Hendriks@khn.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens