Bestuursinvulling, themabijeenkomst op 14 september, de nieuwe alcoholwet en meer nieuws uit Haarlem

Bestuursinvulling
Er staan wat wisselingen in het bestuur op poten. Na de zomer wordt hier een concrete invulling aan gegeven. In ieder geval zal Hildo Makkes door het aanvaarden van de functie van voorzitter van BIZ binnenstad Haarlem zijn functie van KHN Haarlem neerleggen. Binnen het bestuur van KHN Haarlem is opvolging gevonden door Gijs Brands als voorzitter a.i. te benoemen. De vervolgprocedure voor het formaliseren van deze wijziging zal nog zijn beslag krijgen in aanloop naar de algemene ledenvergadering later dit jaar. Maud Vroom heeft door aanvaarding van een nieuw baan aangegeven het bestuur te zullen verlaten.

Vooruitlopend op het afscheid van de bestuursleden danken wij hen via deze weg alvast hartelijk voor hun gedegen en tomeloze inzet voor de horeca in Haarlem. Van de overige wisselingen houden we jullie op de hoogte. Ook de inrichting van de bestuursvergaderingen wordt anders opgezet. Te denken valt aan een borreluurtje na de bestuursvergadering eind van de middag bij een lid-bedrijf. Leden kunnen dan aanschuiven met vragen of zaken die onder de aandacht gebracht moeten worden. Aanvullende ideeën hiervoor zijn van harte welkom. Zie onderstaande themabijeenkomst op 14 september.

14 september themabijeenkomst evenementen
Op dinsdag 14 september organiseren we na onze bestuursvergadering een informatiemoment voor de leden over de plannen en mogelijkheden voor het organiseren van evenementen. BIZ Haarlem is hierbij aanwezig om meer te vertellen. Daarnaast is dit het moment om met het bestuur in contact te komen om belangrijke zaken aan te geven. Zet deze datum alvast in je agenda!

Programma:
16.00-16.30 uur ambities stad/evenementen bespreken
16.30-17.30 uur borrel

Aanmelden: haarlem@khn.nl

Toeristische visie
KHN Haarlem heeft een schrijven opgesteld aan de gemeente over de toeristische visie. KHN heeft aangegeven dat de visie niet voldoende inspeelt op de gevolgen van corona. We wachten een reactie van de gemeente hierop af.

Corona teststraat Grote Markt
De plannen om een teststraat op de Grote Markt te plaatsen zijn niet doorgegaan. Wij blijven in gesprek met de gemeente om dit proberen mogelijk te maken zodra de versoepelingen weer doorgevoerd worden.

Initiatieven voor gemeente
De gemeente hoort graag welke initiatieven er zijn om de ondernemers op gang te helpen. KHN Haarlem stelt een lijst op met mogelijke initiatieven om aan de gemeente voor te stellen. Heb je ideeën herover? Laat het ons weten via haarlem@khn.nl.

Politieke partijen uitnodigen met standpunten
KHN Haarlem heeft de politieke partijen een brief gestuurd met standpunten vanuit de horeca die kunnen worden meegenomen richting de gemeenteraadsverkiezingen. Na de zomer nodigen we de politieke partijen uit om aan te geven wat ze gaan doen richting horeca. We maken hiervoor een planning en zullen dit vervolgens delen.

Nieuwe alcoholwet per 1 juli
Per 1 juli is er een nieuwe alcoholwet in werking. Hier vind je meer informatie: Nieuwe alcoholwet vanaf 1 juli 2021: De belangrijkste wijzigingen (khn.nl)

Het laatste nieuws rondom Corona vind je hier:


Op dinsdag 14 september vergadert het bestuur weer. Heb je onderwerpen of vragen die je per mail wil stellen, laat het ons weten via haarlem@khn.nl, of schuif om 16.00 uur aan met de borrel, zie ook bovenstaand.

Heb je de Facebook van KHN Haarlem al geliked? Zegt het voort!

Op www.khn.nl/haarlem volg je het laatste nieuws van KHN Haarlem.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens