Via dit bericht geeft de gemeente Haarlemmermeer terugkoppeling van de inspanningen en de maatregelen vanwege het COVID19 virus.

Evenementen
Evenementen kunnen sinds 1 juli weer georganiseerd worden. Daar waar in eerste instantie evenementen verboden waren tot 1 september. Om die reden is de regionale evenementenkalender tot 1 september geheel leeg gemaakt. We merken dat er diverse initiatiefnemers nu graag (op korte termijn) verschillende evenementen binnen onze gemeente willen organiseren.

Wij hanteren onze reguliere procedures. Dat wil zeggen dat er voor kleinschalige evenementen (melding plichtig) een snel besluit kan worden genomen. Denk aan buurt barbecues e.d.. Voor grootschalige evenementen ligt dit wat anders.

Een afhandeling van een evenementenvergunning neemt normaal gesproken 8-12 weken in beslag. De ‘landelijke’ richtlijnen vanuit de veiligheidsregio’s in verband met de vereiste coronamaatregelen worden deze week verwacht. Een initiatief wordt beoordeelt op Gezondheid/Veiligheid en Beschikbaarheid (hulpdiensten).

De planvorming moet dus compleet worden ingediend, inclusief verkeers-, veiligheids- en gezondheidsplannen; constructiegegevens bouwwerken, enz., zodat wij snelheid kunnen maken in afhandeling en toetsing. De verwachting is dat er niet eerder dan begin september de eerste grotere evenementen kunnen plaatsvinden.

Artikelen
Nieuwe artikelen in relatie tot corona zijn hier te vinden op.

  • Wat doet de Veiligheidsregio Kennemerland eigenlijk?
  • Sportschool Badhoevedorp (Bas van Houten van Back in Shape)

Aanmelden SHARE Award 2020
Een ander punt wat niet met corona te maken heeft maar dat we wel willen delen.
In de week van de Duurzaamheid in oktober wordt de SHARE Award 2020 uitgereikt. Bedrijven kunnen zich hiervoor aanmelden. Inschrijven kan tot 9 september. De SHARE Award is een blijk van erkenning voor een bedrijf dat opvalt op het gebied van duurzame innovatie en pionieren. Het is een onderscheiding van SHARE Founders uit het bedrijfsleven en gemeente Haarlemmermeer.

Voor meer informatie en inschrijven zie hier.

Eerdere winnaars zijn Algae Innovations, The Waste Transformers, Rigo Verffabriek, Vital Places, Nijssen Recycling, de Miscanthusgroep en Park 20|20. Zij dragen met hun innovaties en voortrekkersrol op positieve wijze bij aan ontwikkelingen in Haarlemmermeer en de Metropoolregio Amsterdam. Inschrijven kan tot 9 september.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens