Het Haarlemmermeers Ondernemers Platform (HOP) is een belangrijk initiatief dat tot stand is gekomen door de samenwerking van verschillende ondernemersverenigingen in de regio Haarlemmermeer. Het doel ervan is om gezamenlijk de belangen van ondernemers te behartigen op verschillende terreinen zoals bereikbaarheid, infrastructuur, arbeidsmarkt, veiligheid en ruimtelijke ordening.

Waarom is het HOP belangrijk voor jou als ondernemer?
Samengevat biedt HOP een gestructureerd platform voor samenwerking tussen ondernemersverenigingen en de overheid, met als doel het verbeteren van het ondernemersklimaat en het behartigen van gemeenschappelijke belangen in de regio Haarlemmermeer.
In de komende nieuwsbrieven willen we jullie graag kennis laten maken met de verschillende thema/werkgroepen: Ruimtelijke Ordening en Bereikbaarheid, Bedrijventerreinen en Kantoorlocaties, Duurzaamheid en Energie, Detailhandel en Horeca, en Personeel en Arbeidsmarkt. We beginnen met de themagroep Detailhandel en Horeca.

De gemeente Haarlemmermeer ontwikkelt Spoorzone Hoofddorp tot een nieuw stedelijk gebied voor wonen en werken. Hoe zorgen we voor een herkenbaar karakter binnen Haarlemmermeer en Hoofddorp? De gemeente nodigt inwoners uit om mee te denken en hun verhalen en beelden te delen.
Podium voor Architectuur organiseert een bijeenkomst op woensdag 19 juni van 16.00 uur tot 20.00 uur (inclusief maaltijd). Deel uw wensen en ideeën, die de gemeente als inspiratie gebruikt voor de ontwikkeling van het gebied.

Wil je ook meepraten? Lees hier verder.
Aanmelden voor 5 juni via info@podiumarchitectuur.nl. Er is plaats voor maximaal 30 personen.

Economische koers voor economische topgemeente
Haarlemmermeer blijft zich ontwikkelen, zowel in inwonertal als in het aantal bedrijven. De gemeente telt inmiddels ongeveer 19.500 bedrijven, die gezamenlijk goed zijn voor 162.000 banen en in 2024 zo’n 90 miljoen euro aan belastinginkomsten genereren. Deze bedrijven spelen een cruciale rol in de sterke economische positie van Haarlemmermeer. Klik hier om verder te lezen.

Raadsplein - Raadstukken
Afgelopen raadsvergadering van donderdag 30 mei is de MRA agenda behandeld. De Metropoolregio Amsterdam (MRA) legt in de MRA Agenda acht ambities vast, die de kern van de nieuwe MRA Agenda vormen. Deze ambities zetten een stip op de horizon en geven als kader de richting aan voor de acties van de komende vier jaar. Als onderdeel hiervan wordt een Meerjarenuitvoeringsplan (MUVP) opgesteld om de acht ambities te realiseren.
Op 2 april 2024 ontvingen de raden en staten de conceptversie van de MRA Agenda 2025-2028 om hun wensen en opvattingen te geven. Deze input wordt gebruikt voor het afronden van de MRA Agenda en het bijbehorende MUVP.

Hieronder één van de acht ambities: Voorbeeld Werklocaties in het MUVP.

Voorbeeld Werklocaties in het MUVP
Deze bijlage biedt een gedetailleerd voorbeeld van het Meerjarig Uitvoeringsprogramma (MUVP) voor werklocaties. Het document schetst de ambities en acties die nodig zijn om voldoende, passende, bereikbare en toekomstbestendige werklocaties te realiseren in de regio. Ontdek hoe de balans tussen vraag en aanbod van werklocaties wordt gehandhaafd, welke duurzaamheidsmaatregelen worden genomen, en hoe de regionale economische profielen worden gekoppeld aan werklocaties. Lees de volledige bijlage hier.

Events / netwerkbijeenkomsten
NIEUW: Alle events en netwerkbijeenkomsten staan nu overzichtelijk op de website vanb HOP! Nieuwsgierig naar de aankomende evenementen? Klik op onderstaande button om naar de agenda te gaan.

Evenementen kalender >>

Ook jouw evenementen op de agenda? Stuur dan een mailtje met alle informatie naar: info@hop-haarlemmermeer.nl.
Website HOP-Haarlemmermeer: www.hop-haarlemmermeer.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens