Lees onderstaand het nieuws van de gemeente assen over nadere algemene regels voor terrassen en proces rondom structuurvisie detailhandel en horeca.

Het bestuur van KHN Assen wil je met deze nieuwsupdate van gemeente Assen je op de hoogte houden van het laatste nieuws. Heb je hier vragen over of wil je ons gewoon eens spreken? Mail ons dan op assen@khn.nl en we nemen contact met je op.

Besluit nadere algemene regels voor terrassen tot 31 december 2021

Het college heeft dinsdag ingestemd met de nadere regels voor terrassen tot 31 december 2021. Als het goed is zijn jullie hierover geïnformeerd middels een brief vanuit de gemeente. Voor alle volledigheid treffen jullie deze nogmaals aan als bijlage van dit bericht.

Proces rondom structuurvisie detailhandel en horeca

Zoals jullie weten zijn er in de afgelopen periode vele gesprekken geweest vanuit het KHN bestuur met onder andere de gemeente inzake de horeca- en detailhandelsvisie met als doel om met elkaar een goede visie neer te zetten waar we ook met z’n allen achter staan en ook uit kunnen dragen. Tijdens deze gesprekken zijn grote zorgen geuit over de opdrachtformulering (aanscherping hierin ontbreekt), de transparantie van de onderzoeksanalyse en hoe krijgen we een Asser horecavisie en geen standaard horecavisie.

Naar aanleiding van deze vragen heeft de gemeente het proces nogmaals onder de loep genomen en heeft ons van onderstaande reactie voorzien. Wij zijn content met het feit dat nu een pas op de plaats wordt gemaakt en dat we alsnog als bestuur KHN de gemeente van input kunnen voorzien bij het aanscherpen van de opdrachtformulering. Zodra er weer nieuws te melden is hieromtrent zullen wij dit uiteraard weer meedelen in de weekupdate.

Dag allen,

Ongeveer een maand geleden heeft DTNP in de externe klankbordgroep hun analyse gepresenteerd over de detailhandels- en horecastructuur van Assen. Deze analyse leverde een mooi beeld op van de huidige structuur, en tegelijkertijd een aantal vragen over de gewenste detailhandels- en horecastructuur. Deze zijn bij ons binnen gekomen en hier hebben we over gesproken. Samen zijn we tot de conclusie gekomen dat het op dit moment verstandig is om ‘de voet even van het gaspedaal te halen’. We gingen mooi en snel vooruit, maar dit mag niet ten koste gaan van de kwaliteit van de visie.

We zullen elkaar daarom wat later dan gepland weer treffen. Informatie over hoe dit er precies uitziet, volgt snel. Heb je vragen, schroom niet om mij te bellen of mailen!

Met vriendelijke groet,

Koen Olde Monnikhof
Beleidsadviseur Planologie
Tel: 06 22 37 84 81

Even voorstellen: Marjan Bouma - medewerkster representatie en protocol gemeente Assen, team Bestuur en Directie Ondersteuning - gemeente Assen

Mijn naam is Marjan Bouma, medewerkster representatie en protocol gemeente Assen, team Bestuur en Directie Ondersteuning – gemeente Assen. In verband met de tijdelijke afwezigheid van Hester de Rijk, accountmanager EZ, neem ik tijdelijk het onderdeel contact bestuur - ondernemers voor mijn rekening. Ik ben al geruime tijd met heel veel plezier bij de gemeente Assen werkzaam. Mocht er behoefte zijn vanuit de ondernemers om in (informeel) gesprek te gaan met de burgemeester of een van de wethouders, neem dan gerust contact met mij op. Ook worden er vanuit het college informele koffiemomenten geïnitieerd. Ik kijk heel erg uit naar onze samenwerking.

Even kort iets over mijzelf:

  • Geboren en getogen in Assen.
  • Sinds twee jaar woonachtig in Eexterveen, maar mijn hart ligt eigenlijk toch wel in Assen.
  • Ruim 12 jaar horecaondernemer geweest in Assen & Lemmer.

Schroom niet en neem gerust contact met mij op.

Contactgegevens:
Telefoon 06 20 05 16 86
E-mail m.bouma@assen.nl

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens